20 nejlepších způsobů, jak využít jahody: Je libo snídani, oběd nebo netradiční dezert?

27. června 2022 • 00:15

Jahody patří mezi nejoblíbenější letní ovoce, které dokáže zkrášlit jakýkoliv dezert i hlavní chod. Bohatou úrodu můžete zužitkovat nejrůznějšími způsoby. Začněte den jahodovou ovesnou kaší, dopřejte si k obědu tradiční jahodové knedlíky nebo se osvěžte během teplých dní báječnými nanuky!

Jahodová snídaně

Začněte ráno zdravou snídaní. S jahodovou ovesnou kaší hlad mít rozhodně nebudete. Kaše z ovesných vloček, jahod, mléka, pistácií a medu zasytí na celé dopoledne. Miska plná energie, i tak by se dalo nazvat smoothie bowl s jahodami, banány a kokosovým mlékem.

Video se připravuje ...

Jahodovo-malinová zavařenina

Kupovaná zavařenina se těm domácím za žádnou cenu nevyrovná. Výtečnou jahodovo-malinovou zavařeninu si nejlépe vychutnáte s čerstvým kváskovým chlebem nebo s nadýchanými palačinkami. Nezapomeňte na to, že jahody na zavařeninu by měly být vždy čerstvé a všechny pomůcky, které využijete při procesu, zcela čisté.

To pravé jahodové osvěžení!

Jahodová limonáda je to pravé osvěžení během letních dní. Podávejte ji ozdobenou jahodou a kouskem vodního melounu! Sladký milkshake plný jahod a zmrzliny, jahodový sorbet nebo famózní domácí jahodové nanuky dokážou ochladit i ten nejteplejší den!

Jahodové dezerty ve skleničce

Záhadný název jahody Romanoff skrývá jahody marinované ve směsi z pomerančové šťávy a likéru, které jsou zdobené šlehačkou. Šlehačka je jemně dochucená cukrem a jahodovým extraktem. Do půl hodinky zvládnete anglický dezert trifle s jahodami, který tvoří vrstva piškotu a krému z jahod a mascarpone. Jste milovníci cheesecaků? Pak vás potěší recept na jahodový cheesecake do skleničky.

Jahodové dezerty, na které nikdy nezapomenete

Překvapte rodinu Pavlovou s jahodami ze šlehaných bílků nebo jahodovou sněhovou roládou se šlehačkovou náplní. U Pavlovy myslete na to, že sníh musí být dokonale vyšlehán, než začnete přidávat cukr. A protože šlehačky není nikdy dost, pořádnou dávku si užijete s piškotovým koláčem s jahodami. Z odpalovaného těsta vykouzlíte dokonalé větrníčky se šlehačkou a jahodami, po kterých se jen zapráší! Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami jsou francouzské košíčky, které udělají parádu i při slavnostních příležitostech. Dáváte-li přednost klasice, pak vsaďte na tradiční bublaninu s jahodami, která nikdy nezklame.

Jahody k obědu? Proč ne

Tvarohové knedlíky s jahodami jsou přesně tím jídlem, které k létu neodmyslitelně patří. V podobném stylu přinášíme tip na jahodové ravioly. Nezapomeňte je podávat stejně jako knedlíky s máslíčkem, jahodovým přelivem a řádně poprášené moučkovým cukrem! V letním období se na osvěžení bude hodit rukolový salát s jahodami, kozím sýrem a ořechy. Navíc zálivka z pomerančové šťávy a z medu dodá salátu ten správný šmrnc.

Autor: DF