Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!

6. ledna 2024 • 00:15

Počátek roku přináší mnohá předsevzetí, která se často týkají i změn stravovacích návyků. Chcete-li svůj jídelníček trochu odlehčit, saláty jsou skvělý způsob, jak začít! Báječně poslouží jako lehký oběd nebo večeře. A nemusíte mít strach. Na tyto saláty seženete všechny suroviny i v zimě! 

Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi

Tento jednoduchý, chutný a zdravý salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi, který vám připomene léto, je ideálním řešením k večeři. A vůbec nevadí, že nemáte rozpálený gril na zahradě. Na opečení paprik, kukuřice a hrášku vám bude stačit grilovací pánev a v kombinaci s kyperským sýrem halloumi chutnají báječně. Pokud halloumi neseženete, můžete použít i fetu nebo provolone. K dokonalosti postačí už jen pikantní dresing s chilli papričkou, petrželkou a česnekem.

Video se připravuje ...

Čočkový salát s hruškami a plísňovým sýrem

Dokonalou chuť salátu s hruškami a plísňovým sýrem si zamilujete Dokonalou chuť salátu s hruškami a plísňovým sýrem si zamilujete • Autor: F.O.O.D

Čočkový salát s hruškami a plísňovým sýrem vás skvěle zasytí. Čočka je zdravá luštěnina a společně s hruškami a plísňovým sýrem vytvoří zajímavou sladko-slanou chuť. I když nejste úplní příznivci čočky, v této verzi si ji zamilujete!

Teplý bramborový salát se slaninou a tvarůžky

Bramborový salát se slaninou a tvarůžky vás zahřeje během chladných dní Bramborový salát se slaninou a tvarůžky vás zahřeje během chladných dní • Autor: F.O.O.D

Po dlouhém chladném dni vás tento bramborový salát skvěle zahřeje. Kromě brambor v něm najdete také opečenou slaninu, cibulku a hrušky. Tvarůžky vložte až ke konci a hotový salát za tepla servírujte s listy špenátu! Teplý bramborový salát se slaninou a tvarůžky se zaručeně stane vaším oblíbencem.

Pomerančový salát s tuňákem

Pomerančový salát má neotřelou a zajímavou chuť Pomerančový salát má neotřelou a zajímavou chuť • Autor: F.O.O.D

Netradiční a nezvyklá kombinace, kterou musíte zkrátka vyzkoušet, to je pomerančový salát s tuňákem. Pomeranče, vejce, cibule, rajčata a tuňák vytvoří dokonalou souhru chutí. Příprava vám nezabere víc než 15 minut. Salátchutná nejlépe vychlazený s čerstvým chlebem nebo křupavou bagetou.

Těstovinový salát s ořechy

Vyzkoušejte těstovinový salát s ořechy a už nikdy nebudete chtít jiný Vyzkoušejte těstovinový salát s ořechy a už nikdy nebudete chtít jiný • Autor: F.O.O.D.

Chcete-li rychlý oběd nebo večeři, pak vsaďte na těstovinový salát s ořechy. Orestované ořechy, špenát, celer, jablko, mandarinky a brusinky vynesou vaše chuťové pohárky až do nebe. Tato verze těstovinového salátu vám zachutná natolik, že už nikdy nebudete chtít žádný jiný.

Bramborový salát se šunkou

Šunku v bramborovém salátu můžete nahradit slaninou Šunku v bramborovém salátu můžete nahradit slaninou • Autor: F.O.O.D

Na bramborový salát se šunkou vám postačí pár surovin. Kromě brambor budete potřebovat majonézu, hořčici, mrkev, hrášek a šunku. Šunku můžete ještě nahradit slaninou pro ještě výraznější chuť! Je skvělý teplý i za studena. 

Pikantní květákový salát

Bezmasý květákový salát ocení nejen vegetariáni Bezmasý květákový salát ocení nejen vegetariáni • Autor: F.O.O.D.

Bezmasý pikantní květákový salát potěší nejen vegetariány. Kombinace květáku a červeného zelí, doplněná o řapíkatý celer, papriku a pikantní thajskou kari pastu je neotřelá a velmi chutná. Nezapomeňte na dip z hořčice, zázvoru a limetky, který dodá výslednému jídlu úplně jiný rozměr.

Další recepty na skvělé saláty najdete ZDE >>>.

Video se připravuje ...

Autor: red