Teplý zeleninový salát na zahřátí: Čočkový s batáty, brokolicový i tuňákový

8. ledna 2018 • 00:00

Jíst zdravě neznamená hladovět! Podívejte se na ty nejlepší recepty, které zahřejí a zároveň vám pomůžou neporušit novoroční předsevzetí.

Teplý salát z kořenové zeleniny se sýrem feta je jídlo jako stvořené pro zimní dny. Kombinaci špenátu, pečené mrkve a jemné medové zálivky si oblíbíte na první ochutnání.

Salát z červené řepy poslouží  jako příloha i lehký oběd. Zkuste k němu třeba přírodní kuřecí plátek nebo francouzské brambory. Jednoduché, zdravé a vydatné!

Červená řepa chutná nejlépe pečená, ale i s kuskusem. Vyzkoušejte ji podle dalších receptů na Dama.cz

Červená řepa s křenem je nesmrtelná a zdravá kombinace Červená řepa s křenem je nesmrtelná a zdravá kombinace • Autor: istock

Brokolicový salát je stejně dobrý teplý jako za studena. Šunku můžete nahradit kuřecím masem, tofu nebo tuňákem. A pokud vás omrzí v salátu, zkuste ji přidat do slaného štrúdlu s brokolicí a se sýrem.  

Čočkový salát s piniovými oříšky je mezi teplými saláty favoritem. Čočka se spolu s batáty postará o vydatné jídlo, které si nebudete vyčítat. Věděli jste, že sladké  brambory navíc můžou sloužit i jako prevence proti rakovině? Více o jejich blahodárných účincích na zdraví najdete ve článku na MojeZdravi.cz.

Červená čočka zasytí a zahřeje Červená čočka zasytí a zahřeje • Autor: istock

I když máte možná pocit, že jste přes Vánoce měli ryb až až, smažený kapr vám omega-3 mastné kyseliny důležité pro vaše srdce nepřidá. Zkuste raději těstovinový salát s treskou nebo těstovinový salát tuňákem, jednoduchý a rychlý způsob, jak zařadit ryby do vašeho jídelníčku. A jaké ryby vybrat, aby vašemu tělu prospěly co nejvíce? Přečtěte si článek, který vás provede výběrem těch nejzdravějších ryb

Jak poznat dobrého tuňáka? Na plechovce hledejte nápisy Thunnus nebo Katsuwonus Jak poznat dobrého tuňáka? Na plechovce hledejte nápisy Thunnus nebo Katsuwonus • Autor: istock

Autor: Kristina Hamplová