Dochází vám nápady? 5 barevných večeří, které vám nezaberou více než půl hodiny

2. listopadu 2020 • 00:00

Po náročném pracovním dni se nikomu nechce stát další hodiny u plotny. Přinášíme vám tipy na skvělé večeře, které jsou chutné, lehké a zaberou vám bezmála půl hodiny.

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem

Špagety lze připravit na stovky různých způsobů. Tyto báječné těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem vám zaberou pouhých dvacet minut. Lahodné pesto je z orestovaného hrášku, chřestu, česneku, máty a je dochucené kapkou citronové šťávy. Před servírováním nezapomeňte ještě na strouhaný parmazán.

Salát s kuřecím masem a krutony

Zdravá a chutná rychlovka, která potěší celou rodinu. Salát s opečeným kuřecím masem, avokádem, rajčátky a křupavými listy červeného salátu je ideálním řešením pro rychlou večeři. Chuť salátu s kuřecím masem a krutony skvěle podtrhne pikantní dresing z medu, dijonské hořčice a olivového oleje. Podávejte s dozlatova osmaženými kousky bagety.

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Inspirujte se Indií. Karí může chutnat dokonale i v bezmasé variantě. Voňavé koření se báječně snoubí s chutí cizrny, mrkve, zázvoru, česneku, kokosového mléka a nechybí ani čerstvý koriandr. Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou si nejlépe vychutnáte s rýží basmati.  

Kuřecí tacos

Tradiční mexický pokrm se těší velké oblibě už i u nás. Malé tortilky můžete naplnit, zkrátka čímkoliv vás napadne, což je velkou předností tacos. Skvěle chutná s orestovaným kuřecím masem, salátem, rajčaty a avokádem. Zakápněte je jogurtem a přidejte ovoněné lístky čerstvého koriandru. Kuřecí tacos jsou hotové za 20 minut a potěší i náročnější strávníky.

Asijské nudle s restovanou zeleninou

Když vás přepadne chuť na „čínu“, vaše kroky nemusí vždy vést do nejbližšího asijského bistra. Tyto jednoduché asijské nudle s restovanou zeleninou zvládnete doma během 20 minut. Kromě brokolice, mrkve a hráškových lusků můžete přidat jakoukoliv oblíbenou zeleninu. Tato vydatná večeře skvěle zasytí celou vaši rodinu.

Rubriku Od pondělí do pátku najdete v každém čísle časopisu F.O.O.D. Koupit ho můžete elektronicky i v tištěné podobě do schránky přímo ZDE >>>

Už máte listopadový časopis F.O.O.D.? Už máte listopadový časopis F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: DF