Zdravé sušenky z ovesných vloček s čokoládou, kokosem i pro vegany

22. ledna 2019 • 00:00

Chcete si upéct na mlsání něco zdravého? Ovesné sušenky vás nabijí energií a zároveň uspokojí chutě na sladké. Oproti těm kupovaným můžete ovlivnit jejich složení, množství cukru, a upéct si tak sušenky přesně podle vašich představ. Vyzkoušejte tyhle recepty a nechte si provonět byt horkými domácími sušenkami.

Ovesné vločky jsou zdrojem vlákniny, a tak by ve vašem jídelníčku rozhodně neměly chybět. Na výrobu sušenek můžete použít jak vločky celé, tak i jemné, díky kterým budou sušenky o něco vláčnější. Celý recept a postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu.

Sušenky s ořechovým máslem

Jelikož výroba ovesných sušenek není sama o sobě nijak složitá, můžete si vyhrát s jejich konečnou úpravou. Z mandlového másla vytvořte jednoduchý kakaový krém a s ním pak potírejte povrch sušenek. Vyzkoušejte ovesné sušenky s mandlovo-kakaovým krémem podle receptu časopisu F.O.O.D. Kontrast křupavé sušenky a jemného krému vás dostane do kolen.

Ovesné sušenky s jablky

O něco kaloričtější sušenky, které ale rozhodně stojí za hřích, jsou ovesné sušenky s jablky a čokoládou. Díky ovoci jsou měkké a vláčné a čokoládové kousky se rozplývají na jazyku. Tyhle sušenky můžete bez starosti nabídnout i dětem a uvidíte, že se po nich jen zapráší.

Čokoládové sušenky z ovesných vloček

Chystáte se péct sušenky pro návštěvu? Abyste se jim zaručeně trefili do chuti, zvolte jednoduchý, zato osvědčený recept. Kakaové sušenky z ovesných vloček se skládají pouze z pěti surovin, a tak budou chutnat opravdu každému. Kakaem však raději šetřete, aby nepřebilo chuť sušenek.

Ovesné sušenky s kokosem

Do sušenek můžete přidat nejen oříšky a semínka, ale i kokos. Ten je specifický svou ojedinělou vůní a sladkou chutí. Sušenky z ovesných vloček s kokosem jsou křehké, na povrchu krásně křupavé a díky sladké chuti kokosu můžete snížit obsah cukru. Na doslazení sušenek můžete kromě medu použít i javorový nebo čekankový sirup, který jim dodá příjemnou karamelovou příchuť.

Veganské ovesné sušenky

Do těsta na veganské ovesné sušenky přidejte hrnek mandlové mouky, kterou vytvoříte jednoduše rozmixováním celých mandlí. Před pečením do sušenek prstem vytvořte prohlubeň a tu naplňte domácí marmeládou. Sušenky po upečení vypadají jako vdolečky a chutnají naprosto famózně!

Nechte se inspirovat recepty na další zdravé dobroty. Najdete je ZDE >>>

Autor: Veronika Duží