Věštění z jídla: Odhalte budoucnost pomocí cibule, bylinek nebo vařeného vejce

24. června 2023 • 10:00

Chcete-li trochu nahlédnout do budoucnosti, nemusíte se omezovat jen na křišťálovou kouli nebo tarotové karty. Odpověď na to, co vás čeká, můžete získat i prostřednictvím některých potravin. Naučte se věštit z kávové sedliny, cibule, bylinek, vajec nebo ovocných slupek. A i kdyby se vám věštba nakonec nevyplnila, alespoň si užijete trochu zábavy.

Kávová sedlina

Věštění z kávového lógru, takzvaná kafomantika, je asi nejznámější, ale zároveň jedna z nejnáročnějších věšteckých technik. Je totiž velmi závislá na intuici a citu. Její provedení je ale velmi jednoduché. Stačí si do šálku s ouškem a podšálkem uvařit kávu, takzvaného turka. Můžete ji osladit, mléko ale nepřidávejte. Kávu pak vypijte a myslete přitom na otázku, na kterou chcete znát odpověď. Po vypití kávy nechte hrnek minutu stát, pak ho vezměte do levé ruky, třikrát jím zakružte ve směru chodu hodinových ručiček a pak ho rychle otočte dnem vzhůru na talířek. Počkejte deset minut, pak hrnek otočte zpět a začněte zkoumat tvary, které kávová sedlina vytvořila.

Video se připravuje ...

Hledejte symboly, slova, písmena, čísla, obličeje, nebo dokonce místa. Čím blíž je symbol k okraji šálku, tím dříve k události dojde. Symboly umístěné v blízkosti ouška se také vztahují přímo k vám. Konkrétní význam různých symbolů si můžete najít na internetu. Kruh například věští příjemné seznámení, trojúhelník nečekaný úspěch, čtverec stabilitu a štěstí, rovná čára pokračování v poklidné cestě životem, přerušovaná čára ztráty, kočka předpovídá zradu, květina lásku druhé osoby, most nové začátky, postava nečekaný milenecký vztah, a vidíte-li například konkrétní zvíře, význam bývá stejný jako vlastnost, která je tomuto zvířeti připisována. Je důležité soustředit se na to, co opravdu vidíte, což nebývá vždy úplně lehké. Pak si například můžete splést osla, který je symbolem problémů doma, se slonem, který souvisí s bohatstvím a úspěchem v podnikání.

Bylinky

Pálení bylin je prastará praxe, která sahá daleko za hranice některých nejstarších civilizací, a ne vždy souvisela přímo s věštěním. Stejně jako v případě kávové sedliny není tato technika věštění určena pro úplné začátečníky, ale neznamená to, že si ji nemůžete vyzkoušet. Vhodnými bylinkami jsou například šalvěj, rozmarýn, pelyněk, levandule, řebříček, máta, vavřín nebo tymián. Bylinky svažte do pevného svazečku a nechte 2–3 týdny vyschnout.

Pro začátek můžete spalování bylinek využít k vyčištění svého obydlí od negativních energií. Stačí s hořícím svazečkem, pod kterým budete držet talířek, projít váš byt či dům a pak pořádně vyvětrat. Pokud se odhodláte k věštění, nejsou zdrojem informací samotné bylinky, ale kouř, který z nich stoupá během jejich pálení. Sledujte, jak kouř doslova tančí vzduchem, různě se kroutí, otáčí, tvoří různé vzory. Možná v něm rozpoznáte nějaké symboly nebo konkrétní tvary. Nezapomeňte si je zapsat, možná odhalíte důležité informace o své budoucnosti. 

Předpovídat budoucnost můžete pomocí kouře, který stoupá z hořícího svazku sušených bylinek. Předpovídat budoucnost můžete pomocí kouře, který stoupá z hořícího svazku sušených bylinek. • Autor: iStock

Cibule

Cibule nemusí být prvním jídlem, které vás napadne, když přemýšlíte o věštění, každopádně nabízí jedinečnou metodu, která je ideální pro začátečníky. Kromě toho, že má cibule spoustu zdravotních výhod a v kuchyni je nepostradatelná, ji můžete použít i k zodpovězení vašich otázek týkajících se budoucnosti. Je to velmi jednoduché, protože k získání odpovědi nepotřebujete žádnou složitou interpretaci. Odpovědí na vaši otázku bude cibule, která vyraší jako první, když ji necháte ležet někde na světle a při pokojové teplotě. Můžete vzít dvě cibule, na jednu napsat ANO a na druhou NE a položit jednoduchou otázku. Cibule se používala například i k romantickému věštění, když dívka nevěděla, kterému z nápadníků dát přednost. Na jednotlivé cibule tedy vyryla jejich iniciály a cibule, na které se jako první objevily zelené výhonky, odhalila nápadníka, který si nejvíce zasloužil dívčinu náklonnost.

Ovoce

Také ovoce, které běžně seženete v supermarketu, vám může nabídnout malé nahlédnutí do budoucnosti. V tomto případě je dobré mít s věštěním nějaké předchozí zkušenosti a použít lze jen ovoce, které má slupku, například jablko nebo pomeranč. Pomocí škrabky ovoce oloupejte tak, abyste vytvořili co nejdelší proužek slupky. Ten pak přehoďte přes rameno za sebe na podlahu (ještě předtím můžete položit konkrétní otázku). Z tvaru, který slupka vytvoří, pak zkuste interpretovat jeho význam nebo hledat odpověď na otázku, kterou jste položili.

Věštění z ovocné slupky Věštění z ovocné slupky • Autor: iStock

Vejce

K tomuto způsobu věštění budete potřebovat vejce uvařené naměkko. Je důležité, aby mělo pevný bílek a tekutý žloutek, proto dodržte přesný postup vaření.

Rozklepněte vršek skořápky, jako kdybyste vejce chtěli sníst, a nechte žloutek vykapat na čistý bílý list papíru. Jakmile skvrny a cákance zaschnou, můžete interpretovat to, co vidíte. Věnujte pozornost různým tvarům, které tekutý žloutek vytvoří. Pokud například uvidíte řetěz, znamená to, že se brzy vydáte na romantickou cestu, která vás naplní harmonií a rovnováhou ve vašem životě. 

Autor: AK