Užijte si sladkou zimu! Vychutnejte si ji s dortem s mrazivě krásnou tematikou

8. ledna 2023 • 12:00

Honí vás mlsná nebo připravujete narozeninovou oslavu? Pak vás mile překvapí galerie plná nádherných dortů se zimní tematikou. Vyzkoušejte klasický mramorový dort s čokoládovou polevou, famózní kokosovo-grepový dort nebo voňavý perníkový dort. Inspirujte se zdobením a darujte ten nejkrásnější dárek v podobě neotřelého zimního dezertu.

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou je univerzální varianta, která zachutná zkrátka každému. Korpus z těsta z bílé a hořké čokolády, krém z mascarpone a krémového sýra a dokonalá čokoládová poleva vynesou vaše chuťové pohárky rovnou do nebe!

Video se připravuje ...

Perníkový dort

Perníkový dort si zamilujete! I takto může vypadat dezert v zimním stylu. Korpus je ovoněn zázvorem, skořicí, hřebíčkem a vrch ozdoben medovými perníčky. Nejenže vypadá naprosto senzačně, ale jeho příprava nezabere ani příliš času!

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort připomínající zasněžený obláček vás nadchne už od pohledu. Dort, který zvládne i úplný začátečník, je potřen ostružinovou zavařeninou, ozdoben pěnou z bílků, moučkového cukru a zasypán vanilkovým cukrem.

Kokosovo-grepový dort

Chuťově originální kokosovo-grepový dort je báječný základ pro zimní zdobení. Vychutnejte si vláčný korpus prolitý grepovým sirupem a potřený kokosovým krémem, který můžete podávat se sušeným grepem a kokosovými hoblinkami.

Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi

dortem se slaným karamelem a medovými plástvemi si ostudu rozhodně neuděláte. Oslní a mile překvapí i ty největší gurmány. Nejenže božsky vypadá, ale karamelový krém zajistí nezapomenutelný chuťový zážitek.

Nadýchaný piškotový dort

Pokud dáváte přednost fondánu a marcipánu, zajisté zvolíte tento nadýchaný piškotový dort, který si můžete dotvořit podle vlastní fantazie marcipánovými vločkami a dalším cukrářským zdobením.

Skořicové cupcakes, kterým zkrátka neodoláte!

A aby těch dortíků nebylo málo, přinášíme recept na skořicové cupcakes, které jsou dnes velkým trendem!

Suroviny:

  • 180 g špaldové mouky jemně mleté
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 2 lžičky skořice + na dokončení
  • 130 g změklého másla
  • 110 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 12 ks medových perníčků na ozdobení

Podívejte se, jak si připravit ihned měkké perníčky podle Cuketky >>>

Suroviny na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce vaječného koňaku

Postup:

1. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva, špetkou soli a skořicí. Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, použijte robot nebo ruční šlehač. Vejce rozklepněte do misky, prošlehejte vidličkou, přilijte mléko, znovu prošlehejte, přilijte k našlehanému máslu a krátce promíchejte. Přidejte sypkou směs a umíchejte těsto.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na muffiny vyložte papírovými košíčky, naplňte je do třetiny těstem a upečte, asi 15 minut. Nechte vychladnout.

3. Mezitím připravte krém. Mascarpone promíchejte s cukrem a likérem do hladkého krému, stačí razantně promíchat vařečkou, šleháním mascarpone řídne. Krémem naplňte cukrářský sáček a bohatě ozdobte korpusy. Dortíky zasypte skořicí a ozdobte perníčky.

Víte, že čokoláda je vhodná i do zdravého jídelníčku? Nevěříte? Přesvědčte se ve videu >>>

Autor: red