Těstoviny 7x jinak: S avokádem, kokosem nebo domácím pestem

13. března 2018 • 00:00

Milujete těstoviny? Není žádná náhoda, že jsou penne, tortellini nebo ravioly šampioni kuchyně po celém světě, stejně se totiž hodí na rychlý oběd jako na opulentní večeři. Pokud ale máte pocit, že pořád dokola vaříte ty samé dva recepty, je načase načerpat trochu nové inspirace. Vyzkoušejte těstoviny, jak jste je ještě neměli.

1. Domácí pesto chutná nejlépe

Špagety se špenátovým pestem vás potěší svou jednoduchostí i chutí. Pokud vám domácí pesto zachutná, můžete vyzkoušet i domácí pesto rosso nebo klasické bazalkové pesto s oříšky. Nemáte kde sehnat čerstvou bazalku? Zkuste si ji vypěstovat sami. Není náročná a dobře se jí bude dařit i na vašem kuchyňském okně. Tipy, jak na bazalku i další bylinky v bytě, najdete zde

2. Aglio olio  dokonalost jednoduchosti

Že čtyři kvalitní suroviny jsou víc než deset průměrných, vědí Italové už dávno. Z toho také vychází recept na tradiční špagety aglio olio. Minimum ingrediencí, přesně vyvážená chuť, které k dokonalosti nic nechybí. 

Chcete svoje těstovinové umění posunout na další level? Pusťte se do přípravy vlastních domácích těstovin. Podívejte se na jednoduchý a rychlý návod na těstoviny jako z Itálie.

Aglio oleo Aglio oleo • Autor: istock

3. Rajčatovou omáčku zjemní med

Rajčatová omáčka jinak? Zkuste tuto smetanovo-medovou omáčku na špagety. Není se čeho bát, tato jemná omáčka je možná trochu netradiční, ale rozhodně se vyplatí vyzkoušet. Přesvědčte se sami!

4. Jarní a svěží cuketa i avokádo

Venku se začíná oteplovat a vy máte chuť na něco svěžího? Barevné špagety s cuketou a s olivami jsou skvělým tipem na jarní oběd  barevné, rozmanité a chutné! 

Stejně odlehčený a svěží je těstovinový salát s avokádem a sýrem cottage. Ideální i na druhý den do krabičky!

Tipy na další jarní recepty na těstoviny, které navíc potěší i vaši peněženku, najdete tady.

Avokádo Avokádo • Autor: istock

5. Když milujete sýr

Sorrentinos  ravioly se sýrovou omáčkou možná nepatří mezi ty nejdietnější recepty, chutnají ale tak, že na to rádi zapomenete. Husté smetanovo-sýrové omáčce z parmazánu a mozzarelly v kombinaci s dušenou šunkou se zkrátka odolává těžko.

Na sýrové omáčky vás neužije a dáte raději přednost něčemu lehčímu? Pak by vás neměly minout tyto tipy na těstoviny, po kterých se netloustne.  Špagety se sýrem fetta a zeleninou nebo s hříbky a se zelenými fazolkami jsou jasným důkazem toho, že na to, abyste jedli zdravě, se svých oblíbených těstovin vzdávat nemusíte.

6. Kokosová exotika

Recept na těstoviny s kokosovou omáčkou až z Venezuely byste rozhodně vyzkoušet měli. Kokos můžete do omáčky rozmixovat nebo jenom nastrouhat navrch, každopádně ale bude výsledek potěšující pro oko i pro chuťové buňky.

Autor: Kristina Hamplová