Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví

18. prosince 2023 • 03:10

Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře, které budou hotové za půl hodiny. Vyzkoušejte krůtí závitky, rybu se zeleninou nebo třeba rajčatovou polévku, která vás skvěle zasytí.

Na co se můžete těšit: 

Pondělí: Rajčatová polévka s čočkou

Úterý: Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou

Středa: Ryba v papilotě s bazalkovým pestem

Čtvrtek: Kuřecí stehna na bílém víně

Pátek: Pečená zelenina s bylinkovým pestem

Výborná a rychlá je i kuřecí čína>>>

Video se připravuje ...

Pondělí: Rajčatová polévka s čočkou

Rajčatová polévka s čočkou Rajčatová polévka s čočkou • Autor: F.O.O.D

Rajčatová polévka s čočkou skvěle vás zasytí a zahřeje na duši i na těle. Její příprava je navíc velmi jednoduchá a zabere vám jen pár minut! Základem polévky jsou nakládaná rajčata, brambory, mrkev a čočka. Na dochucení budete potřebovat česnek a pro hezkou barvu i chuť listy baby špenátu. 

Úterý: Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou

Krůtí závitky chutnají báječně s bramborovou kaší Krůtí závitky chutnají báječně s bramborovou kaší • Autor: F.O.O.D

Milovníky masa zaručeně potěší večeře v podobě krůtích závitků se sušenými rajčaty a fetou. Jsou šťavnaté a díky bylinkovému pestu obzvlášť lahodné. Servírovat je můžete třeba s pečenou zeleninou, bramborovou kaší nebo s hranolky. Ať už vyberete jakoukoliv kombinaci, tato večeře potěší nejednoho strávníka.

Středa: Ryba v papilotě s bazalkovým pestem

Ryba pečená v papilotě ušetří práci, čas, a hlavně špinavé nádobí Ryba pečená v papilotě ušetří práci, čas, a hlavně špinavé nádobí • Autor: F.O.O.D.

Zvolíte-li tresku, okouna nebo jiné filety, rybu v papilotě s bazalkovým pestem si zkrátka zamilujete. V pečicím papíru se připravuje zelenina i ryba zároveň, což vám ušetří spoustu času a také špinavého nádobí! Ryba přelitá bazalkovým pestem a podávaná s opečeným chlebem udělá na talíři neskutečnou parádu.

Čtvrtek: Kuřecí stehna na bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně vás mile překvapí Kuřecí stehna v bílém víně vás mile překvapí • Autor: F.O.O.D

Jedna z dalších rychlých večeří, které vás mile překvapí. Pečená kuřecí stehna v omáčce z bílého vína, smetany, vývaru, másla a čerstvých bylinek přinášejí originální chuť. Neotřelou kombinaci si nejlépe vychutnáte s rýží.  

Pátek: Pečená zelenina s bylinkovým pestem

Jako lehčí večeři si připravte pečenou zeleninu Jako lehčí večeři si připravte pečenou zeleninu • Autor: F.O.O.D

Zakončete den lehkou večeří. Pečená zimní zelenina s domácím pestem z bylinek je skvělá volba. Sladká mrkev, růžičková kapusta a brokolice zalité bylinkovým pestem se slunečnicovými semínky jsou skvělé samotné nebo s čerstvým pečivem, a kdo má velký hlad, může si je doplnit třeba plátkem masa rychle orestovaným na oleji.

Ze zbylých uvařených těstovin můžete udělat rychlý salát>>>

Video se připravuje ...

Autor: red