Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře, které budou hotové za půl hodiny. Vyzkoušejte krůtí závitky, rybu se zeleninou nebo skvělou a sytou rajčatovou polévku.
Na co se můžete těšit:
Pondělí: Rajčatová polévka s čočkou
Úterý: Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Středa: Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Čtvrtek: Kuřecí stehna na bílém víně
Pátek: Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Výborná a rychlá je i kuřecí čína>>>
Pondělí: Rajčatová polévka s čočkou
Rajčatová polévka s čočkou skvěle zasytí a zahřeje vás na duši i na těle. Její příprava je navíc velmi jednoduchá a zabere vám jen pár minut! Základem polévky jsou nakládaná rajčata, brambory, mrkev a čočka. Na dochucení budete potřebovat česnek a pro hezkou barvu i chuť listy baby špenátu.
Úterý: Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky chutnají báječně s bramborovou kaší
Milovníky masa zaručeně potěší večeře v podobě krůtích závitků se sušenými rajčaty a fetou. Jsou šťavnaté a díky bylinkovému pestu obzvlášť lahodné. Servírovat je můžete třeba s pečenou zeleninou, bramborovou kaší nebo s hranolky. Ať už vyberete jakoukoliv kombinaci, tato večeře potěší nejednoho strávníka.
Středa: Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba pečená v papilotě ušetří práci, čas, a hlavně špinavé nádobí
Zvolíte-li tresku, okouna nebo jiné filety, rybu v papilotě s bazalkovým pestem si zamilujete. V pečicím papíru se připravuje zelenina i ryba zároveň, což vám ušetří spoustu času a také špinavého nádobí! Ryba přelitá bazalkovým pestem a podávaná s opečeným chlebem udělá na talíři neskutečnou parádu.
Čtvrtek: Kuřecí stehna na bílém víně
Kuřecí stehna v bílém víně vás mile překvapí
Jedna z dalších rychlých večeří, která vás mile překvapí. Pečená kuřecí stehna v omáčce z bílého vína, smetany, vývaru, másla a čerstvých bylinek přinášejí originální chuť. Neotřelou kombinaci si nejlépe vychutnáte s rýží.
Pátek: Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Jako lehčí večeři si připravte pečenou zeleninu
Zakončete den lehkou večeří. Pečená zimní zelenina s domácím pestem z bylinek je skvělá volba. Sladká mrkev, růžičková kapusta a brokolice zalité bylinkovým pestem se slunečnicovými semínky jsou skvělé samotné, s čerstvým pečivem nebo třeba promíchané s kuskusem. A kdo má velký hlad, může si je doplnit třeba plátkem masa rychle orestovaným na oleji.
Jestli vám zbyly uvařené těstoviny, udělejte z nich rychlý salát>>>