Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře, které budou hotové za půl hodiny. Vyzkoušejte krůtí závitky, rybu se zeleninou nebo třeba rajčatovou polévku, která vás skvěle zasytí.
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Milovníky masa zaručeně potěší večeře ve stylu krůtích závitků se sušenými rajčaty a fetou. Jsou šťavnaté a díky bylinkovému pestu obzvlášť lahodné. Servírovat je můžete třeba s pečenou zeleninou, bramborovou kaší nebo s hranolky. Ať už vyberete jakoukoliv kombinaci, tato večeře potěší nejednoho strávníka.
Rajčatová polévka s čočkou
Rajčatová polévka s čočkou vás skvěle zasytí i zahřeje během chladných zimních večerů. Navíc její příprava je jednoduchá a zabere vám jen pár minut! Je z nakládaných rajčat, plná brambor, mrkve a čočky. Na závěr polévku dochuťte česnekem a podávejte s listy špenátu.
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Zvolíte-li tresku, okouna nebo jiné filety, rybu v papilotě s bazalkovým pestem si zkrátka zamilujete. V pečicím papíru pečete zeleninu a rybu zároveň, což vám ušetří spoustu času a také špinavého nádobí! Ryba přelitá bazalkovým pestem, podávaná s opečeným chlebem udělá na talíři neskutečnou parádu.
Kuřecí stehna na bílém víně
Jedna z dalších rychlých večeří, která vás mile překvapí. Pečená kuřecí stehna v omáčce z bílého vína, smetany, vývaru, másla a čerstvých bylinek dodá kuřecímu ještě větší originalitu. Neotřelou kombinaci chutí si nejlépe vychutnáte s rýží.
Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Zakončete den lehkou večeří. Pečená zelenina s bylinkovým dipem je skvělá volba. Sladká mrkev, růžičková kapusta a brokolice zalitá bylinkovým pestem se slunečnicovými semínky poslouží jako příloha ke grilovanému masu nebo zkrátka jen tak, k čerstvému chlebu.