Rychlý recept, který si zamilujete: Šťavnaté kuře z remosky

9. prosince 2020 • 00:00

Dozlatova pečená a šťavnatá kuřecí stehna s opečenými brambory jsou nenáročná na přípravu a oceníte je zejména při pracovním shonu, kdy nezbývá na vaření moc času. K dokonalosti postačí už jen bylinkový dip ze zakysané smetany a báječný oběd je na světě.

Množství: 2 porce
Doba přípravy: 60 minut

Suroviny

2 ks kuřecích stehen nebo jiných kuřecích dílů pro dvě osoby
koření na kuře nebo grilovací koření
sůl
8 ks brambor
1 ks cibule
30 g másla

Postup

1. Brambory oloupejte a vložte do remosky s pokrájenou cibulí (lze přidat i česnek).

2. Kuřecí stehna rozdělte na menší díly – oddělte paličku od stehenního řízku s kostí, osolte, okořeňte a položte na okořeněné brambory. Na maso dejte plátky másla, pod cibuli přilijte trochu vody, remosku zaklopte a zapněte.

3. Pečte cca hodinu, hodinu a půl (dle velikosti masa), aby bylo měkké a dozlatova.

4. Během pečení asi po 40 minutách zkontrolujte, zda není třeba podlít, maso a brambory pokapejte výpekem a dopečte.

5. Podávejte s okurkovým salátem nebo s dipem z osolené zakysané smetany, česneku a bylinek dle chuti.

Autor: DF