Rychlý recept, který si zamilujete: Šťavnaté kuře z remosky
Dozlatova pečená a šťavnatá kuřecí stehna s opečenými brambory jsou nenáročná na přípravu a oceníte je zejména při pracovním shonu, kdy nezbývá na vaření moc času. K dokonalosti postačí už jen bylinkový dip ze zakysané smetany a báječný oběd je na světě.
Množství: 2 porce
Doba přípravy: 60 minut
Suroviny
2 ks kuřecích stehen nebo jiných kuřecích dílů pro dvě osoby
koření na kuře nebo grilovací koření
sůl
8 ks brambor
1 ks cibule
30 g másla
Postup
1. Brambory oloupejte a vložte do remosky s pokrájenou cibulí (lze přidat i česnek).
2. Kuřecí stehna rozdělte na menší díly – oddělte paličku od stehenního řízku s kostí, osolte, okořeňte a položte na okořeněné brambory. Na maso dejte plátky másla, pod cibuli přilijte trochu vody, remosku zaklopte a zapněte.
3. Pečte cca hodinu, hodinu a půl (dle velikosti masa), aby bylo měkké a dozlatova.
4. Během pečení asi po 40 minutách zkontrolujte, zda není třeba podlít, maso a brambory pokapejte výpekem a dopečte.
5. Podávejte s okurkovým salátem nebo s dipem z osolené zakysané smetany, česneku a bylinek dle chuti.