Strouhaný koláč podle Jiřiny Bohdalové, se kterým se blýsknete | Magazín | Recepty.cz

Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Rychlovka, díky které se blýsknete

12. března 2020 • 00:00

Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden zajímavý recept. Jedním z nich je strouhaný kakaový koláč. Pochoutka, která se díky vyšlehanému tvarohu doslova rozplývá na jazyku.

Tvaroh v buchtách nikdy nezklame. Moučníky s tvarohovou náplní jsou vláčné a šťavnaté, a pokud přidáte ještě kakaové těsto, je úspěch zaručen. Herečka Jiřina Bohdalová navíc ví, jak upéct moučník rychle a jednoduše, aby výsledek vypadal, jako byste se v kuchyni mořili hodiny. Proč před návštěvou nezazářit s minimem úsilí?

Suroviny na strouhaný koláč podle Jiřiny:

400 g hladké mouky
250 g cukru krupice
30 g kakaa
1 žloutek
250 g hery nebo másla
1 prášek do pečiva
1 lžíce mléka

Na náplň:

750 g tvarohu
3 ks žloutků
1 lžíce pudinkového prášku
200 g cukru krupice
250 ml mléka
rozinky
máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy 

1. Smíchejte mouku, cukr a kakao. Následně přidejte žloutky, heru (případně máslo), mléko a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Těsto rozdělte na dvě koule nechejte je odpočívat v lednici minimálně půl hodiny.

2. Mezitím si zapněte troubu a předehřejte ji na 170 stupňů. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou mouku nebo ho vyložte pečicím papírem.

3. Tvaroh vymíchejte s cukrem, žloutky, mlékem a lžící pudinku do hladkého krému.

4. Nastrouhejte na plech první ztuhlou kouli těsta z lednice. Na první kakaovou vrstvu rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň a opět ji zakryjte nastrouhaným těstem z druhé kakaové koule, která odpočívala v lednici.

5. Koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 20 až 30 minut.

Jak udělat bábovku, která vydrží vláčná až dva týdny? Vyzkoušejte ji podle návodu ZDE >>>

Autor: Redakce