Slepované cukroví, které budou děti zbožňovat: Lískooříšková kolečka s nutellou
Vyzkoušejte vánoční cukroví, po kterém se jen zapráší. Lahodná lískooříšková kolečka z křehkého těsta provoněného pomerančovou kůrou, slepovaná nutellou chutnají naprosto skvěle. Navíc jejich příprava je jednoduchá a zvládne je zkrátka každý. Toto voňavé oříškové cukroví nesmí letos na vašem seznamu rozhodně chybět!
Suroviny na 2 plechy
200 g hladké mouky + na pomoučení
100 g špaldové mouky jemně mleté
80 g moučkového cukru
120 g lískových oříšků, jemně mletých
240 g másla
pomerančová kůra z 1 pomeranče
nutella na slepování
Recept na lískooříšková kolečka s nutellou
1. Obě mouky, cukr a ořechy promíchejte ve větší míse. Přidejte na kousky pokrájené máslo a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Promíchejte nožem, poté prsty vypracujte drobenku a hmotu spojte v kompaktní těsto. Pracujte rychle, těsto bude mít tendenci měknout. Zabalte ho do fólie a uložte přes noc do ledničky.
2. Na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte těsto na plát silný asi 5 mm.
3. Vykrajujte tvary, polovině z nich vykrojte i středy, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C, asi 15 minut.
4. Nechte zcela vychladnout, cukroví slepujte nutellou, skládejte do krabice a uložte do chladu.
Znáte Sousedský benefiční festival Hudba pomáhá? I letos se točí kolem pečení. Podívejte se na možnosti, jak pořad sledovat, jak přispět na dobročinnost a jak upéct skvělé vanilkové rohlíčky ZDE >>>
Hledáte recepty na další druhy vánočního cukroví? Mnoho těch oblíbených i méně známých najdete v prosincovém speciálu časopisu F.O.O.D.
Už máte prosincový speciál časopisu F.O.O.D.?