Slaní šneci z listového těsta: V remosce je připravíte raz dva
Přepadla vás chuť na něco slaného? Předtím, než sáhnete po kupovaných krekrech, vyzkoušejte slané šneky z remosky. Jsou z listového těsta, plněné lahodnou slaninou a sýrem. Tuto pochoutku si zamilujete od prvního sousta.
Tyto šneky se sýrem a slaninou zvládnete připravit pomocí remosky během hodiny. Překvapte s nimi návštěvu nebo si jen tak udělejte hezký večer u oblíbeného filmu.
Příprava: 60 minut
Suroviny:
500 g listového těsta
150 g slaniny dle chuti (anglická, moravská, Váhalova, pikantní)
150 g sýru niva nebo hermelín, čedar
koření dle chuti
rozšlehané vejce
hladká mouka na podsypání těsta
Postup na slané šneky:
1. Listové těsto vyválejte na pomoučněném stole na obdélníkový plát, na který dejte plátky uzené slaniny nebo šunku či jinou uzeninou, na kterou pak na hrubo nastrouháte sýr.
2. Plát těsta zavinujte z delší strany obdélníku a při zavinování těsto potírejte rozšlehaným vejcem, těsto můžete ještě dochutit například mletou sladkou, pálivou či uzenou paprikou a drceným kmínem.
3. Po zavinutí těsto pokrájejte na cca 16 stejně širokých dílků, které naskládejte na dno remosky vyložené pečicím papírem.
4. Remosku zaklopte a pečte cca 45 minut dozlatova.
5. Šneky podávejte po vychladnutí.