Brownies, slaný závin a pizza šneci: Pohoštění na party podle Karolíny Kamberské
Že se na vašem večírku budou všichni bavit, vám zaručit nemůžeme, jak to ale udělat, aby alespoň pohoštění bylo nezapomenutelné, víme přesně. Nechte se inspirovat gastronomickou novinářkou a vášnivou kuchařkou Karolínou Kamberskou. S těmito recepty máte úspěch zaručený.
Šneci z kynutého těsta
Pizza šneci a slané rolády, ať už z listového nebo kynutého těsta, jsou sázka na jistotu. Můžete je naplnit čímkoliv, co máte rádi, a vždycky ze stolu zmizí jako první. Tyhle pizza roládky s pikantním salámem, mozzarellou a olivami se stanou vaší stálicí. Kynutí a odpočívání sice potřebuje trochu času, takže to není žádná rychlovka na poslední chvíli, výsledek ale bude stát za to.
Quiche: recept se sardinkami a čekankou
Na quiche je vždycky správný čas! Hotové jsou raz dva a použít můžete jakoukoliv zeleninu, kterou máte zrovna po ruce. Tenhle autentický recept si Karolína přivezla přímo z dovolené v Itálii. Koláč se sardinkami a čekankou chutná stejně dobře za studena jako horký, čerstvě vytažený z trouby. Pokud se bojíte, že hořká chuť čekanky nesedne každému, můžete ji na radu autorky klidně vyměnit za jemnější pórek.
Brownies s pikantním závěrem
Chce to něco sladkého? Připravte se, že pokud se pustíte do křupavých brownies s chilli, budete muset rozdávat recept. Tyhle brownies jsou totiž naprosto dokonalé – křupavá kůrka, vláčný střed a špetka chilli, která dělá jejich chuť jedinečnou. Tenhle recept je navíc velice jednoduchý, takže se k němu určitě čas od času rádi vrátíte.
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Není žádné tajemství, že většina hostů na stole nejraději vidí to, co už zná a co ví, že jim chutná. Slané štrúdly jsou stálicí všech oslav a švédských stolů, pokud už ale šunkovo-sýrový nebo špenátový nemůžete ani vidět, zkuste to tentokrát jinak. Slaný štrúdl s hruškami a sýrem gorgonzola je příjemný kompromis mezi klasikou a něčím novým. Samotnou Karolínu Kamberskou prý nejvíce baví pozorovat překvapené tváře hostů, kteří čekali něco sladkého – překvapení je to ale příjemné, sladké hrušky a sýr se totiž skvěle doplňují.
Všechny výše zmíněné recepty najdete v nové kuchařce Karolíny Kamberské s titulem "Každý den je svátek".