Brownies, slaný závin a pizza šneci: Pohoštění na party podle Karolíny Kamberské

20. října 2018 • 00:00

Že se na vašem večírku budou všichni bavit, vám zaručit nemůžeme, jak to ale udělat, aby alespoň pohoštění bylo nezapomenutelné, víme přesně. Nechte se inspirovat gastronomickou novinářkou a vášnivou kuchařkou Karolínou Kamberskou. S těmito recepty máte úspěch zaručený.

Šneci z kynutého těsta

Pizza šneci a slané rolády, ať už z listového nebo kynutého těsta, jsou sázka na jistotu. Můžete je naplnit čímkoliv, co máte rádi, a vždycky ze stolu zmizí jako první. Tyhle pizza roládky s pikantním salámem, mozzarellou a olivami se stanou vaší stálicí. Kynutí a odpočívání sice potřebuje trochu času, takže to není žádná rychlovka na poslední chvíli, výsledek ale bude stát za to.

Quiche: recept se sardinkami a čekankou

Na quiche je vždycky správný čas! Hotové jsou raz dva a použít můžete jakoukoliv zeleninu, kterou máte zrovna po ruce. Tenhle autentický recept si Karolína přivezla  přímo z dovolené v Itálii. Koláč se sardinkami a čekankou chutná stejně dobře za studena jako horký, čerstvě vytažený z trouby. Pokud se bojíte, že hořká chuť čekanky nesedne každému, můžete ji na radu autorky klidně vyměnit za jemnější pórek.

Brownies s pikantním závěrem

Chce to něco sladkého? Připravte se, že pokud se pustíte do křupavých brownies s chilli, budete muset rozdávat recept. Tyhle brownies jsou totiž naprosto dokonalé  křupavá kůrka, vláčný střed a špetka chilli, která dělá jejich chuť jedinečnou. Tenhle recept je navíc velice jednoduchý, takže se k němu určitě čas od času rádi vrátíte.

Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou

Není žádné tajemství, že většina hostů na stole nejraději vidí to, co už zná a co ví, že jim chutná. Slané štrúdly jsou stálicí všech oslav a švédských stolů, pokud už ale šunkovo-sýrový nebo špenátový nemůžete ani vidět, zkuste to tentokrát jinak. Slaný štrúdl s hruškami a sýrem gorgonzola je příjemný kompromis mezi klasikou a něčím novým. Samotnou Karolínu Kamberskou prý nejvíce baví pozorovat překvapené tváře hostů, kteří čekali něco sladkého  překvapení je to ale příjemné, sladké hrušky a sýr se totiž skvěle doplňují.

Všechny výše zmíněné recepty najdete v nové kuchařce Karolíny Kamberské s titulem "Každý den je svátek".