Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů

19. ledna 2021 • 00:00

Už jste ochutnali báječné shortbread sušenky? Jedná se o sušenky libovolného tvaru, které jsou křehké, voňavé a hodí se k horkému čaji i kávě. Na přípravu vám postačí naprosté minimum surovin. Tyto famózní skotské máslové sušenky si zamilujete od prvního kousnutí.

Skladujte shortbread jako správní Britové a naskládejte je do plechových krabic, kde vám vydrží celé týdny! Budou se hodit pro nečekanou návštěvu nebo pro chvíle, kdy vás bude honit mlsná.

Shortbread sušenky budou hotové do 45 minut

Suroviny:

125 g másla
1/4 lžičky soli
55 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
180 g hladké mouky

Jak na máslové sušenky shortbread:

1. Předehřejte troubu na 190 °C.

2. Utřete máslo a cukr.

3. Do krému přidejte mouku, sůl a zpracujte do hladka.

4. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice odležet na cca 20 minut.

5. Na pracovní ploše vyválejte těsto na centimetrový plát.

6. Z těsta vykrojte obdélníky, kolečka nebo jiné tvary a několikrát je zlehka propíchněte vidličkou.

7. Vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě po dobu 15 minut. Sušenky by měly být jen lehce dozlatova.

Vyzkoušejte také věhlasné toskánské sušenky cantuccini! Recept najdete ZDE >>>.

Autor: DF