Valentýnské recepty, které to řeknou za vás

14. února 2023 • 00:00

14. února je tady, a je nejvyšší čas, kdy můžete své milované překvapit něčím dobrým na zub. A proč zvolit zrovna zajímavé jídlo? Něco chutného a připraveného s láskou vydá za všechna slova.

Valentýn je tu! Začněte den svatého Valentýna správně. Přemýšlíte, co na Valentýna koupit? Nechcete shánět velké valentýnské dárky? Není nad to, překvapit svou drahou polovičku snídaní do postele. Každého mlsala potěšíte vaflovými srdíčky s čokoládovou polevou, a zkusit můžete i méně tradiční vafle – co takhle kaštanové s jablečnou omáčkou, pivní či slané belgické s volským okem a slaninou? Děláte-li radost někomu, kdo není na sladké, překvapte ho valentýnským avokádovým sendvičem.  

Video se připravuje ...

Bez čokolády by to na Valentýna nešlo, a čím je jí víc, tím lépe. Nechte se unést jemnou chutí čokoládové pěny s jahodami nebo receptem na hořké kakaové řezy. Čokoláda se na Valentýna hodí dvojnásob, kromě svojí neodolatelné chuti je i skvělým afrodiziakem a funguje proti depresi.

Valentýnský dort ve tvaru srdce je vždy správná volba, krásně vypadá, výborně chutná, a i když se podává vychlazený, u srdce rozhodně zahřeje. Stejně zamilované jsou i růžové vanilkové muffiny, i ty můžete ještě dozdobit polevou a třeba i malým vyznáním lásky na špejli. Inspirujte se tipy na zdobení, se kterými budou vaše muffiny vypadat jako od profesionálů.

Čokoláda, jahody a špetka lásky – všechno, co potřebuje valentýnský dort k dokonalosti. Čokoláda, jahody a špetka lásky – všechno, co potřebuje valentýnský dort k dokonalosti. • Autor: istock

Koule raffaelo jsou pro svou lehkost a jemnost každý rok valentýnskými favority, mandlím a kokosu se zkrátka odolává těžko. Hezky zabalené budou stačit jako dárek sám o sobě. To samé platí i o sněhových pusinkách, za které určitě určitě dostanete nějakou nazpátek.

Video se připravuje ...

Autor: red