Čokoládový dort, bábovka i suflé. Podlehněte hříšným myšlenkám a zkuste tyto recepty

14. února 2019 • 00:00

Čokoláda patří mezi největší sladké hříchy. Pokud ale obsahuje vysoký podíl kakaa, je zdrojem zdraví prospěšných látek a v pošmourných dnech vám zlepší náladu. Čokoládové dorty, koláče, suflé nebo brownies možná nejsou úplně dietní, ale ke slavnostním příležitostem bezpochyby patří, tak si je bez výčitek dopřejte.

Čokoládové dezerty chutnají dokonale, ať už do těsta přidáte mleté oříšky, kokos, ovoce nebo dokonce brambory. Celý recept a postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu.

Čokoládový koláč nebo bábovka s polevou

Čokolády není nikdy dost, a tak při pečení s kakaem ani čokoládou nešetřete. Kakaová bábovka s čokoládovou polevou neskutečně voní už při pečení, a tak se může stát, že na ni nalákáte i sousedy. Jako mleté ořechy použijte pekany. Mají jemnou chuť podobnou vlašákům a těsto je díky nim nebývale jemné. Potrpíte-li si na vláčný korpus, zkuste do těsta nastrouhat jablko, mrkev, řepu nebo dýni. Vyzkoušejte čokoládový koláč s řepou nebo čokoládový koláč s jablky, který doporučujeme podávat se skořicovou zmrzlinou.

Čokoládový dort i cupcakes

Oslava narozenin je skvělá příležitost k upečení dortu. A aby to stálo za to, ten by měl být extra čokoládový. Pokud preferujete hutnější těsto, pak oceníte recept na kakaový bramborový dort s efektní peřinou z grilovaných našlehaných bílků nebo se pusťte do čokoládového dortu s polevou z čokoládové ganache. U čokoládových cupcakes s ořechovým krémem si můžete vyhrát se zdobením a tématicky je přizpůsobit dané příležitosti. Použít můžete různé zápichy nebo vlaječky, které si při troše šikovnosti vyrobíte sami přímo na míru.

Čokoládová pěna, brownies nebo suflé

Dopřáváte si některé dezerty pouze v restauraci, protože doma si na ně netroufnete? Jejich příprava přitom mnohdy vůbec není složitá! Pusťte se do pečení pravých brownies nebo čokoládového suflé s ještě tekutým středem a překvapte svou zručností sebe i své hosty. Být za hvězdu ale zvládnete i bez toho, abyste rozpálili troubu. Ochutnejte čokoládovou pěnou s granátovým jablkem podle časopisu F.O.O.D.

Domácí granola: mlsat lze i zdravě

Snídaně vás naladí na celý den, a tak ji svým výběrem nepodceňte. Udělejte si radost třeba čokoládovým müsli s mandlemi a semínky, které vám vydrží ve sklenici až několik týdnů. Müsli servírujte nejlépe s bílým řeckým jogurtem.

Čokoláda patří mezi nejoblíbenější suroviny vůbec. Dopřejte si ji v některém z dalších receptů, které najdete ZDE >>>

Autor: Redakce, Veronika Duží