Lahodný cheesecake jen ze tří ingrediencí

FOOD predplatne ad banner
5. března 2018 • 00:00

Nadýchaný cheesecake patří k oblíbeným dezertům. Věděli jste ale, že jeho příprava se dá zvládnout během chviličky a že ho lze připravit jen ze tří ingrediencí? Vyzkoušejte ho s námi!

Na internetu "frčí" video japonské youtuberky Ochikeron. Svým fanouškům v něm ukazuje, jak snadná a rychlá může být příprava cheesecaku. Nadýchaný dezert, který se ve skutečnosti v překladu jmenuje japonský bavlněný sýrový koláč, si díky téhle mladé ženě už našel cestu do celého světa.

V naší hektické době, kdy se snažíme ušetřit každou minutu, je chutný pečený moučník, který je rychle hotový, doslova výhrou. Výhodou je i to, že na jeho upečení nemusíte mít doma žádné zvláštní ingredience. Stačí vám vajíčka, smetanový sýr a čokoláda. Mrkněte tady na video, nevadí, pokud neumíte anglicky. Celý recept najdete níže.

360p 240p
Připravte si skvělý cheesecake jen ze tří ingrediencí!

Je jen na vás, zda máte, stejně jako Japonka Ochikeron, více rádi bílou čokoládu, ze které sladkou dobrotu na videu připravuje, nebo použijete čokoládu mléčnou či tu s vysokým obsahem kakaa. Výsledek bude vždy dokonalý!

Čokoládu můžete použít i bílou!Čokoládu můžete použít i bílou! • Autor: iStock

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 120 g bílé čokolády
  • 120 g krémového sýra (mascarpone, ricotta, Lučina, Philadelphia...)


Postup:

  1. Vajíčka rozklepněte a bílky opatrně oddělte od žloutků. Pozor, aby se do nich nedostal ani kousek žloutku, nevyšlehali byste totiž tak dokonalý sníh.
  2. Čokoládu rozlámejte na kousky a ve vodní lázni opatrně rozpusťte, aby v ní nebyly žádné hrudky. Pozor, miska se nesmí dotýkat vodní hladiny, jinak by se čokoláda mohla začít připalovat.
  3. Odstavte, nechte chvilku zchladnout a vmíchejte smetanový sýr. Použít můžete třeba mascarpone. Do hladké hmoty pak důkladně vmíchejte žloutky.
  4. Mezitím si dejte předehřát troubu na 170 °C a vyšlehejte z bílků tuhý nadýchaný sníh. Že je hotový, poznáte tak, že vám při otočení misky dnem vzhůru nezačne vytékat ven.
  5. Sníh opatrně po částech vmíchávejte do sýrovo-čokoládovo-žloutkové hmoty, dokud se vše důkladně nespojí.
  6. Dortovou formu vyložte papírem na pečení nebo lehce vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní připravené těsto a obalte ji zvenku důkladně alobalem, aby se do formy nedostala žádná voda.
  7. Naplněnou formu pak postavte na hlubší plech, nalijte do něj vařící vodu, aby sahala asi do třetiny výšky formy, a vložte do vyhřáté trouby.
  8. Po 15 minutách pečení snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 15 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut dojít.
  9. Podávejte poprášený moučkovým cukrem.

Děti milují i trdelník. Co jim ho vyrobit doma? Recept na domácí trdelník najdete ZDE.

Na přípravu cheesecaku je ideální mascarponeNa přípravu cheesecaku je ideální mascarpone • Autor: istockphoto.com

Autor: Redakce