Rolády z masa: Kuřecí klasika, vepřová s pestem i netradiční z jelení kýty

26. listopadu 2018 • 00:00

Plněné masové rolády jsou nejen originální, ale působí i neuvěřitelně slavnostním dojmem. Můžete je připravit k nedělnímu obědu s kaší nebo je nakrájet jako pohoštění na vánoční večírek. Masový pokrm hosté v záplavě sladkého vánočního cukroví jistě ocení a my pro vás vybrali ty nejchutnější recepty.

Klasická roláda z vepřového masa

V roládě z vepřového bůčku se zeleninovou naplní hrají prim kysané zelí a kořenová zelenina. Roláda díky tomu získá pikantní chuť, je šťavnatá a skvělá bude jak s bylinkovými bramborami, tak vlažná s čerstvým pečivem. Nestárnoucí klasiku v podobě rolády s vaječnou naplní, s okurkou a párkem ozvláštníte sterilovaným hráškem, který přidáte do míchaných vajíček před rolováním.

Roláda z vepřového masa pro gurmány

Pokud si libujete v originálních chuťových kombinacích, určitě vás chytne za srdce i jazyk roláda z vepřové panenky s parmazánem a bazalkovým pestem. Připravuje se na červeném víně, které masu dodá nejen skvělou chuť, ale panenka díky němu bude také dokonale křehká. Chuť bazalky je součástí také tohoto rolovaného bůčku s bazalkovým pestem. Nejlépe chutná bůčková roláda za studena s netradiční meruňkovou majonézou a je jako stvořená pro pikniky nebo večírky s přáteli.

Roláda z kuřecího masa třikrát jinak

Kuřecí maso tvoří se sýrem nerozlučnou dvojici. Vyzkoušejte tuhle kuřecí roládu s nivou a vejcem podle receptu oblíbené herečky Heleny Růžičkové. Na její přípravu použijete celé kuře, takže se vysušeného kuřecího masa bát nemusíte. Roláda s náplní z vinné klobásy a vařeným vejcem bude báječná z vepřového, jemného telecího i kuřecího masa. Připravte k ní dokonalou bramborovou kaši a luxusní nedělní oběd máte na stole.

Plněná roláda z červeného masa

Opravdoví labužníci si pochutnají na nevšední roládě z jelení kýty s bylinkovou náplní s žampiony a ořechy. Tímto receptem oslníte při svátečním obědě tchyni i rodinné přátele. Zkuste k této roládě na stůl přinést pikantní dýňové chutney, v kombinaci s jelením masem bude chutnat skvěle. Dáváte-li přednost přeci jen klasice, vyzkoušejte náš recept na hovězí ptáčky s rýží, vejcem a okurkou nebo hovězí roládky v houbové omáčce. Zachutnají vám nejen s rýží.

Pokud jste milovníci masa na všechny způsoby, podívejte se na další recepty ZDE >>>

Autor: Redakce