Recepty z rodinné kuchyně: Polévka se zeleninou, ptáčky s noky a kynutý koláč

27. srpna 2018 • 00:00

Co máte z rodinné kuchyně nejraději a vařila vám babička nebo maminka? Byly to také tvarohové koláče, plněné ptáčky, nebo polévky? Tyto recepty určitě znáte a jistě i vy máte svůj rodinný recept. Pokud ale hledáte novou inspiraci, připomeňte si vůni české kuchyně s námi.

Ačkoliv čím dál raději objevujeme tajemství zahraničních kuchyní, poctivá česká kuchyně má také svůj půvab. Pamatujete na prázdniny u babičky, chuť tvarohového koláče s rozinkami naloženými v rumu a na telecí ptáčky, které se rozplývaly na jazyku? Pokud trávíte zbytek léta na chalupě, budou se vám tyhle oblíbené recepty určitě hodit! Konkrétní recepty a postupy zobrazíte kliknutím na název vybraného pokrmu.

Polévka s krupicí je grunt

Polévka je grunt. A když ke kuřecímu vývaru přidáte zeleninu a opraženou krupičku na másle, pak to platí dvojnásob. Vychutnejte si vydatnou krupicovou polévku,která může stačit jako hlavní jídlo nebo jako první chod před hlavním jídlem. Bude chutnat v létě na chalupě i na podzim, až zaklepe na dveře zima.

Ptáčky: recept z telecího se u vás zabydlí

Každý dělá ptáčky po svém, ale zkuste třeba umleté telecí se špekem, zabalené do telecí kýty. Jako příloha se výborně hodí domácí noky s petrželkou, s nimi si určitě na téhle klasice pochutnáte. Až ochutnáte tyto ptáčky z telecího masa s krupicovými noky podle tradičního rodinného receptu, zařadíte je do svého kulinářského repertoáru.

Tvarohový koláč na plech chutná i ušetří čas

Připravuje-li menu pro hladové strávníky, neměl by chybět voňavý dezert. Jako sladkou tečku připravte výborný kynutý koláč s tvarohem posypaný rozinkami a upečený na velkém plechu. Hotový je za chvilku a potěšíte jím nejen rodinu, ale zbyde i pro známé, kteří přijdou na odpolední čaj.

Udělali jsme vám chutě? Recepty na tradiční české omáčky najdete ZDE >>>

Autor: Redakce