Recepty z kaše: Bramborové placky, noky i zapečené dobroty!

26. února 2024 • 00:15

Zbyla vám bramborová kaše z oběda a už druhý den nemá tu báječnou krémovou strukturu? Nezoufejte a vykouzlete s ní jeden z těchto zázraků třeba k večeři. Přinášíme několik tipů, jak můžete kaši zpracovat. Zkuste šišky s mákem, smažené noky, bramborové placky nebo zbylou kaši zapečte!

Šišky z bramborové kaše

Šišky s mákem se dají udělat i ze zbytku bramborové kaše Šišky s mákem se dají udělat i ze zbytku bramborové kaše • Autor: iStock

Tradiční šišky s mákem byly specialitou kuchyní našich babiček. Vyzkoušejte jiný postup a vytvořte šišky z bramborové kaše. Postačí několik surovin navíc a těsto je za pár minut hotové. Šišky servírujte s mákem smíchaným s cukrem a přelité lahodným rozpuštěným máslem.

Zbylou kaši můžete podávat i jako přílohu, ovšem luxusně vylepšenou>>>

Bramborové placky

Z kaše vytvoříte i placky na způsob bramboráčků Z kaše vytvoříte i placky na způsob bramboráčků • Autor: iStock

I ze zbytků kaše můžete vytvořit placky na způsob bramboráků. Příprava je rychlá, jednoduchá a hravě ji zvládne každý začátečník. Pro zpestření chutí můžete do kaše zamíchat i předvařenou nakrájenou brokolici. Placičky z bramborové kaše jsou skvělé samotné s jogurtovým dipem či zakysanou smetanou, ale hodí se i jako příloha.

Bramborové noky

Smažené bramborové noky poslouží jako báječná příloha Smažené bramborové noky poslouží jako báječná příloha • Autor: iStock

Vyzkoušejte naprosto famózní smažené noky z bramborové kaše. Jsou ovoněné muškátovým oříškem a petrželkou. Využít je můžete jako přílohu, skvěle budou chutnat i samotné třeba se sýrovou omáčkou.

Zapečená bramborová kaše se zelím

Zapékaná kaše je skvělý způsob, jak si obměnit klasickou verzi Zapékaná kaše je skvělý způsob, jak si obměnit klasickou verzi • Autor: iStock

Zapékání patří mezi oblíbenou variantu zpracování brambor. Zapečená bramborová kaše se zelím a šunkou vás mile překvapí. Je zalitá jogurtem s vejcem a posypaná strouhaným sýrem, díky kterému není vůbec suchá. Máte chuť spíše na vegetariánskou verzi bez šunky? Pak koukněte na náš další tip.

Zapečená bramborová kaše se zeleninou

Kaši zapečte s rajčaty, paprikou a cibulí. Během 10 minut je hotovo a můžete podávat zeleninovou dobrotu se zakysankou nebo jako skvělou přílohu.

Podívejte se, jak udělat tu nejjemnější a nejnadýchanější bramborovou kaši>>>

Autor: red