Recepty z kaše: Bramborové placky, noky i zapečené dobroty!
Zbyla vám bramborová kaše z oběda a už druhý den nemá tu báječnou krémovou strukturu? Nezoufejte a vykouzlete s ní jeden z těchto zázraků třeba k večeři. Přinášíme několik tipů, jak můžete kaši zpracovat. Zkuste šišky s mákem, smažené noky, bramborové placky nebo ji zapečte!
Šišky z bramborové kaše
Tradiční šišky s mákem byly specialitou kuchyní našich babiček. Vyzkoušejte jiný postup a vytvořte šišky z bramborové kaše. Postačí několik surovin navíc a těsto je za pár minut hotové. Šišky servírujte se smíchaným mákem s cukrem a s lahodným rozpuštěným máslem.
Bramborové placky
I ze zbytků kaše můžete vytvořit placky na způsob bramboráků. Příprava je rychlá, jednoduchá a hravě ji zvládne každý začátečník. Pro zpestření chutí můžete do kaše zamíchat i předvařenou nakrájenou brokolici. Placičky z bramborové kaše jsou skvělé samotné s jogurtovým dipem či zakysanou smetanou, ale hodí se i jako příloha.
Bramborové noky
Vyzkoušejte naprosto famózní smažené noky z bramborové kaše. Jsou ovoněné muškátovým oříškem a petrželkou. Využít je můžete jako přílohu, skvěle budou chutnat i samotné třeba se sýrovou omáčkou.
Zapečená bramborová kaše se zelím
Zapékání patří mezi oblíbenou variantu zpracování brambor. Zapečená bramborová kaše se zelím a šunkou vás mile překvapí. Je zalitá jogurtem s vejcem a posypaná strouhaným sýrem, díky kterému není vůbec suchá. Máte chuť spíše na vegetariánskou verzi bez šunky? Pak koukněte na náš další tip.
Vyzkoušejte další skvělé zapékané recepty – od brambor a masa přes těstoviny až po zeleninu a houby
Zapečená bramborová kaše se zeleninou
Kaši zapečte s rajčaty, paprikou a cibulí. Během 10 minut je hotovo a můžete podávat zeleninovou dobrotu se zakysankou nebo jako skvělou přílohu.
Časopis F.O.O.D. se dlouhodobě věnuje neplýtvání a najdete tam spoustu dalších receptů a zajímavých tipů!
Dubnové číslo časopisu můžete zakoupit v elektronické podobě nebo do schránky bez poštovného ZDE>>>.
Máte už dubnové číslo časopisu F.O.O.D.?