Prostřený stůl s vůní jara: Nejkrásnější talíře, hrnky, misky a doplňky, které koupíte online

24. března 2020 • 00:00

Což takhle udělat si radost a pořídit si nějaké nové nádobí, které do našich bytů vnese závan tolik očekávaného jara? Nemusíte hned kupovat celý jídelní servis, stačí jen pár hezkých kousků. Podívejte se do naší velké foto galerie, kde je seženete a za kolik.

Okolnosti spojené se současnou nouzovou situací nás přinutily zůstávat doma víc, než je obvyklé, což má však i pozitivní dopad. Například v tom, že nyní s rodinou trávíme mnohem víc času a užíváme si i jindy opomíjené společné snídaně, obědy a večeře. Tak proč si je ještě nezpříjemnit, vždyť nadarmo se neříká, že jíme i očima. Hezky prostřená tabule dokáže zázraky. Třeba i zlepšit jinak ne zrovna dobrou náladu.

I když jsou kamenné obchody zavřené, nakoupit můžete na řadě e-shopů nebo na kreativních handmade serverech, jako je například Fler. Nádobí a doplňků ke stolování s jarními nebo velikonočními motivy seženete spoustu. Vybírat můžeme z pestré palety květinových motivů, nejčastěji žlutých narcisů, červených a růžových tulipánů, petrklíčů, objevují se ale i macešky, sněženky, krokusy, koniklece, fialky a další jarní květiny. Velikonoční design je pak obvykle zastoupen motivy kuřátek, zajíčků, oveček, slepiček, kohoutků a samozřejmě také pestrých kraslic. Pořiďte si třeba misky na jogurt, müsli či ovesnou kaši, máslenku, potěší i šálky na kávu nebo hrnečky na čaj, který můžete nalévat třeba z nové keramické konvičky. Koupit po kusech se dají i talíře a talířky všech velikostí, takže nemusíte hned obměňovat celou jídelní soupravu, i když samozřejmě i to je řešení. Zázraky dokáže také nový ubrus nebo jen prostírání, případně i papírové ubrousky s jarním či velikonočním motivem. Punc elegance prostřenému stolu dodá váza s živými jarními květy. 

Inspiraci na ty nejkrásnější talíře, hrnky, misky a další doplňky s jarní tématikou najdete v galerii.

Autor: Lenka Chvostová