Nejkrásnější velikonoční formy a vykrajovátka, které letos seženete

5. března 2020 • 00:00

Ať už se chystáte letos péct tradičního beránka, zajíčka nebo velikonoční linecké cukroví, nemusíte si vystačit jen s omlácenou formou po babičce. Výběr na trhu je obrovský. Vybrali jsme pro vás ty nejnápaditější, podívejte se do naší velké foto galerie, kde je seženete a za kolik.

Tradiční beránek spolu s mazancem k Velikonocům zkrátka patří, bez něj by to snad ani nebyly pravé svátky jara. A nejlepší je samozřejmě ten doma pečený. Nezáleží na tom, zda dáváte přednost variantě z piškotového, třeného či tvarohového těsta, nebo těsta na biskupský chlebíček, bez formy se neobejdete.

Záleží jen na vás, kolik do pomůcek na pečení chcete investovat a jakému materiálu dáváte přednost. Na výběr jsou totiž formy z kameniny, keramiky, hliníku nebo plechu potažené některým z nepřilnavých materiálů. Stále populárnější je takové silikon, z něhož se hotový moučník dobře vyklápí. Musíte se také rozhodnout, zda vám stačí beránek tvarovaný jen z jedné strany, nebo raději sáhnete po dvoudílné 3D formě, z níž vypadá jako živý.

Nemusíte ale péct jen beránka. Vybírat můžete také z různě velkých zajíčků, kraslic, kytiček a řady dalších jarních motivů. Pořídí se dají i speciální velikonoční formičky na jedno z nejoblíbenějších plněných vánočních cukroví, kterými jsou takzvaná vosí hnízda. Z takových pamlsků budou nadšené především děti, které toto nepečené cukroví přímo zbožňují. Místo typických tvarů se mohou těšit na máslovým krémem či nutellou plněná roztomilá kuřátka, zajíčky a velikonoční kraslice. A koledníkům můžete tentokrát k vajíčkům natvrdo přidat třeba malý sáček s křehkými sušenkami nebo populárním vykrajovaným lineckým cukrovím. To vše jak jinak než s velikonoční tématikou. Inspiraci na ty nejkrásnější formy a vykrajovátka letošních Velikonoc najdete v galerii.

Podívejte se, jak připravit vláčného beránka z tvarohového těsta. Podrobný návod najdete ZDE >>>

Autor: Lenka Chvostová