Podzimní polévky podle znamení zvěrokruhu: Beran potřebuje něco pikantního, Vodnář ocení originalitu

29. září 2023 • 10:00

Polévka je tak nekonečně variabilní jídlo, že je snadné najít takovou, která bude vyhovovat vaší chuti, nutričním potřebám, ročnímu období, a dokonce i znamení, ve kterém jste se narodili. Takže pokud váháte, jakou polévkou si zpříjemnit podzimní dny nebo večery, máme chutný tip pro každé znamení zvěrokruhu.

Beran

Beran - rychlá mexická polévka Beran - rychlá mexická polévka • Autor: F.O.O.D.

Činorodým a energickým Beranům vládne rudá planeta Mars, navíc je to ohnivé znamení. Co víc by tedy mohlo potěšit zrozence v tomto znamení než talíř horké polévky, která bude navíc pikantní a lehce do červena? Přesně taková je rychlá mexická fazolová polévka se špetkou chilli a křupavými nachos.

Nejen Beranům by mohl chutnat i mrkvový krém>>>

Video se připravuje ...

Býk

Býk - brokolicová polévka Býk - brokolicová polévka • Autor: F.O.O.D.

Milovník luxusu, trpělivý, ale tvrdohlavý Býk, se nejspíš spokojí jen s polévkou, která bude tak okouzlující, jako je on sám. Měla by nejen krásně vypadat, ale také skvěle chutnat a už při vaření vonět po celém bytě. To všechno zcela jistě splňuje krémová polévka z brokolice a brambor zjemněná zakysanou smetanou a ozdobená semínky, zakysanou smetanou, orestovanými růžičkami brokolice a čerstvými bylinkami. Je na ní radost pohledět a co teprve, když ji ochutnáte!

Blíženci

Blíženci - podzimní houbovka s dýní Blíženci - podzimní houbovka s dýní • Autor: F.O.O.D.

Pro typického Blížence není jídlo až tak důležité. Nemá na něj zkrátka čas, protože se musí věnovat jiným a pro něj zajímavějším činnostem. Navíc je pověstný tím, že spoustu věcí, do kterých se pustí, nedokončí. Aby udržel krok se svým rušným životem, potřebuje polévku, která mu dodá už po pár snědených lžících dostatek energie. Například podzimní houbovku s dýní, která je tak hustá, že v ní skoro stojí lžíce.

Rak

Toskánská rybí polévka cacciucco Toskánská rybí polévka cacciucco • Autor: F.O.O.D.

Pro citlivého Raka je poctivá a dobrá domácí polévka doslova pohlazením na duši. Koneckonců právě v bezpečí domova a ve vyhřáté kuchyni se může zavřít před nástrahami vnějšího světa a něco kuchtit. To pak rád navaří plný hrnec polévky nejen pro sebe, ale i pro celou milovanou rodinu. Vynikající a voňavá toskánská rybí polévka cacciucco přenese nejen Raky v myšlenkách tam, kde to mají obzvlášť rádi – k vodě.

Lev

Lev - gulášová polévka Lev - gulášová polévka • Autor: iStock

Lev miluje dobré jídlo, a když mu chutná, dokáže o něm povídat dlouhé hodiny. Nějakým zeleninovým krémem byste ho ale asi nepotěšili. Je to přece Lev a ten potřebuje maso. A klidně ho může být hodně. Jako v gulášové polévce z vepřového a hovězího masa.

Panna

Panna - vietnamská polévka Panna - vietnamská polévka • Autor: F.O.O.D.

Zodpovědná a puntičkářská Panna může navenek působit klidně, uvnitř ale vše jede na plné obrátky. Panna neustále přemýšlí, analyzuje, a když se do něčeho pustí, dokáže pracovat až do úmoru, aby byl výsledek dokonalý. Právě úmorná práce ale dokáže Pannu zároveň ničit, proto potřebuje něco výživného a zároveň dobrého, co uklidní její nervy i citlivé trávení. Hotovým lékem je voňavá vietnamská polévka ze silného vývaru a voňavého koření plná rýžových nudlí a bylinek.

Váhy

Váhy - dýňová polévka Váhy - dýňová polévka • Autor: F.O.O.D.

Plná miska krásně husté a krémové polévky je přesně to, po čem něžné Váhy touží. Toto znamení má obrovský šarm a estetické cítění, stejně jako miluje rovnováhu a vyrovnanost. A protože narozeniny Vah připadají na dobu, kdy se začíná venku ochlazovat, přijde horká a sytá polévka jistě vhod. Dýňová polévka vylepšená o červenou čočku a kokosové mléko tyto parametry splňuje do puntíku. 

Štír

Štír - polévka ze zelí, rajčat a batátů Štír - polévka ze zelí, rajčat a batátů • Autor: F.O.O.D.

Tajemný, náladový a vášnivý Štír doslova přitahuje hluboké chutě. A nebojí se v jídle experimentovat. Nemělo by vás tedy překvapit, že když se rozhodne vařit polévku ze zelí, nebude z toho typická zelňačka, a když do ní pak bude chtít přidat brambory, vybere místo těch „obyčejných“ batáty. A výsledek? Skvělá polévka ze zelí, rajčat a batátů!

Střelec

Střelec - thajská kuřecí polévka Střelec - thajská kuřecí polévka • Autor: F.O.O.D.

Toulavé boty a láska k dobrodružství, to jsou typické znaky Střelce. I když je toto znamení většinou v poklusu, neznamená to, že si neumí vychutnat dobré jídlo. Střelci jsou nadšenci života a nehodlají se v ničem omezovat. Pokud zrovna nikde necestují, rádi se přenesou do dalekých krajů alespoň pomocí jídla. S thajskou kuřecí polévkou je to úplná hračka.

Kozoroh

Kozoroh - zeleninový boršč Kozoroh - zeleninový boršč • Autor: F.O.O.D.

Trpělivý, disciplinovaný a vytrvalý Kozoroh nerad něco nechává náhodě. Proč riskovat, když můžete jít cestou, kterou důvěrně znáte? A stejně tak to má i v jídle. Zatímco ostatní při vaření směle používají mořské řasy, citronovou trávu, římský kmín nebo kurkumu, Kozoroh si nakoupí řepu, brambory, mrkev a zelí, protože přesně tuhle zeleninu pěstovala na zahrádce i jeho babička, a uvaří si z toho všeho třeba výborný vegetariánský boršč.

Vodnář

Vodnář - minestrone s kadeřávkem Vodnář - minestrone s kadeřávkem • Autor: F.O.O.D.

Lidé narození ve znamení Vodnáře nikdy nejdou s proudem. Většinou touží být něčím zvláštní a originální. Vodnář miluje svobodu, a když před něj položíte recept, nikdy se ho nebude držet do posledního puntíku, ale bude ho různě obměňovat a vylepšovat. Ani tradiční italskou polévku minestrone si nepřipraví tak, jak se to v Itálii běžně dělá, ale jistě si ji nějak vyšperkuje. Na podzim například kadeřávkem!

Ryby

Ryby - kukuřičný chowder Ryby - kukuřičný chowder • Autor: F.O.O.D.

Empatické Ryby mají rády svůj klid v teple domova, kde si mohou klidně snít. Ať už stočené v křesle pod dekou, nebo v kuchyni, kde mohou výborně uplatnit svou bohatou fantazii a kreativitu. To pak i typicky americká polévka chowder v jejich podání vypadá a chutná naprosto famózně. 

Video se připravuje ...

Autor: AK