Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert

  • 14. května 2021 • 00:00

    Nevěřili byste, jaké zázraky dokáže s dezertem pár kapek alkoholu. Vyzkoušejte báječný opilý pražský koláč s hruškami, všemi oblíbené italské tiramisu nebo netradiční datlový koláč s karamelovou omáčkou, kde nesmí chybět brandy. Prolistujte se naším článkem a vyberte si ten pravý opilý dezert přesně pro vás!

    Užijte si blížící se víkend na sladké vlně a dopřejte si ty nejlepší dezerty s kapkou něčeho delikátního navíc. Neuvěříte, jak jedna surovina – alkohol dokáže i obyčejný moučník vyšperkovat. Samozřejmě, pokud jej budete servírovat dětem, tu speciální ingredienci raději vynechejte...

    Jako první můžete vyzkoušet čokoládový krém: Jednoduchý a božský dezert pro dospělé:

  • Pražský koláč s opilými hruškami

    Pražský koláč s opilými hruškami si oblíbíte Pražský koláč s opilými hruškami si oblíbíte • Autor: F.O.O.D.

    Pakliže jste ještě neslyšeli o tradičním pražském koláči s opilými hruškami, musíte ho vyzkoušet právě teď. Předlohou byl podle všeho tarte tropézienne od polského cukráře Alexandreho Micky. Tato variace pražského koláče je typická skořicovou drobenkou, vanilkovým krémem a rumem ovoněnými hruškami.  

    Video se připravuje ...

  • Švestkový crumble s amarettem, mákem a mandlemi

    Švestkový crumble oceníte i jako svačinu do práce Švestkový crumble oceníte i jako svačinu do práce • Autor: F.O.O.D.

    Božský na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý švestkový crumble s amarettem, mákem a mandlemi si zamilujete od prvního sousta. Dokonalá souhra chutí vynese vaše chuťové pohárky až do nebes. Pokud zrovna nemáte švestky po ruce, lze jej připravit z meruněk, vypeckovaných třešní nebo oblíbeného kompotu. Fantazii se meze nekladou.

    Jedním z nejlepších, který jsme ochutnali, je crumble s rebarborou a zakysanou smetanou >>>

  • Tiramisu

    Tiramisu je jeden z nejoblíbenějších dezertů Tiramisu je jeden z nejoblíbenějších dezertů • Autor: istock

    Tato italská klasika tu rozhodně nesmí chybět. Náramně opilé tiramisu s pořádnou dávkou tuzemáku nebo amaretta. Dezert z lahodného mascarpone, s piškoty namáčenými v rumu zkrátka nikdy neomrzí.  

    Další inspirace ze zahraničí:

  • Sticky toffee pudink aneb datlový koláč s karamelovou omáčkou

    Datlový koláč v kombinaci s karamelovou omáčkou je zkrátka dokonalý Datlový koláč v kombinaci s karamelovou omáčkou je zkrátka dokonalý • Autor: iStock

    Sticky toffee pudink aneb datlový koláč s karamelovou omáčkou je netradiční dezert, kterým mile překvapíte i náročnější strávníky. Navíc karamelová omáčka s kapkou brandy a vanilkou chutná zkrátka báječně. Celý dezert ještě můžete obohatit zmrzlinou a zamlsat si tak ještě víc.

    Video se připravuje ...

  • Pavlova s amaretto krémem

    Pavlova s amarettovým krémem chutná báječně Pavlova s amarettovým krémem chutná báječně • Autor: iStock

    Patříte mezi milovníky nadýchaných pusinek? Pavlova s amaretto krémem je dort upečený z našlehaných bílků, zdobený šlehačkou, pistáciemi a ovocem. Tato lahodná dobrota potěší zaručeně celou rodinu. Ovoce můžete použít jakékoliv, ať čerstvé, sušené nebo okapané kompotované. Také Pavlovu krásně nazdobíte čokoládovými hoblinkami.

    Video se připravuje ...

  • Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou

    Odpalované těsto nepatří mezi to nejjednodušší, ale výsledek bude stát rozhodně za to Odpalované těsto nepatří mezi to nejjednodušší, ale výsledek bude stát rozhodně za to • Autor: F.O.O.D

    Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou jsou na přípravu o kapku složitější, ale rozhodně výsledek stojí za to! Nadýchané jemné odpalované těsto patří mezi naprostý základ francouzské cukrařiny, avšak velké oblibě se těší i u nás. Na plech můžete nastříkat rohlíky, věnečky nebo vlnky. 

  • Smetanový Lotus dort

    Znáte Lotus sušenky? I z nich vytvoříte dokonalý dort Znáte Lotus sušenky? I z nich vytvoříte dokonalý dort • Autor: iStock

    Oblíbený dort z Lotus sušenek se smetanou a baileys máte do hodinky hotový. Korpus i náplň hravě zvládne i začátečník. Lotus dort skvěle poslouží jako závěrečná tečka za nedělním obědem i jako moučník ke kávě. Pokud si chcete připravit i domácí sušenky, nepřehlédněte článek níže.

Autor: DF