Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
Taky patříte mezi ty, kteří se mohou utlouct po paprikách plněných mletým masem, podávaných s rajskou omáčkou a knedlíkem? Prozradíme pár vychytávek, díky kterým budou ještě lepší, než jak je znáte!
Papriky s masem a rýží
Do paprik se nejlépe hodí směs mletého vepřového a hovězího masa. Pokud budete maso mlít doma, nebojte se použít bůček. Plněné papriky budou pak šťavnatější a omáčka krásně voňavá.
Rýže by měla být předem uvařená a vychladlá. Druhou variantou je použít polovinu rýže syrové a půl uvařené, aby do sebe více natáhla chuť masa. V tomto případě ale počítejte s tím, že omáčka nebude tak výrazná, protože maso pustí většinu šťávy do rýže.
Celý recept na výtečné plněné papriky včetně množství surovin najdete ZDE >>>
Nejlepší rajská omáčka? Na to máme jednoznačnou odpověď. Recept najdete ve videu >>>
Na omáčku osmažte cibulku do zlatohněda, pak přidejte kvalitní rajský protlak a nechte jej asi minutku opéct a až poté vložte naplněné papriky. Vše zalijte trochou vody, přidejte vývar, přikryjte a nechte dusit. Během dušení papriky průběžně podlévejte už jen vývarem a asi po 30 minutách je otočte. Nakonec je vyjměte, omáčku zahustěte zásmažkou, znovu provařte, případně dochuťte cukrem, solí a skořicí a přeceďte. Do omáčky vložte papriky a nechte prohřát.
Lahodná příloha
Nic nezkazíte klasickým houskovým knedlíkem, ale karlovarský bude ještě lepší. Plněné papriky můžete samozřejmě podávat i s rýží nebo těstovinami. Zajímavou přílohou jsou i krupicové noky nebo šťouchané brambory.
Znáte pajfálský knedlík? Proslavil ho film Slavnosti sněženek. Recept podle Jana Punčocháře si zamilujete!