Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!

Video se připravuje ...
19. června 2023 • 12:00

Taky patříte mezi ty, kteří se mohou utlouct po paprikách plněných mletým masem, podávaných s rajskou omáčkou a knedlíkem? Prozradíme vám pár vychytávek, díky kterým budou ještě lepší, než jak je znáte!

Papriky s masem a rýží

Do paprik se nejlépe hodí směs mletého vepřového a hovězího masa. Pokud budete maso mlít doma, nebojte se použít bůček. Plněné papriky budou pak šťavnatější a omáčka krásně voňavá.

Rýže by měla být předem uvařená a vychladlá. Druhou variantou je použít polovinu rýže syrové a půl uvařené, aby do sebe více natáhla chuť masa. V tomto případě ale počítejte s tím, že omáčka nebude tak výrazná, protože maso pustí většinu šťávy do rýže.

Celý recept na výtečné plněné papriky včetně množství surovin najdete ZDE.

Nejlepší rajská omáčka? Na to máme jednoznačnou odpověď. Recept najdete ve videu >>>

Video se připravuje ...

Na omáčku osmažte cibulku do zlatohněda, pak přidejte kvalitní rajský protlak a nechte jej asi minutku opéct a až poté vložte naplněné papriky. Vše zalijte trochou vody, přidejte vývar, přikryjte a nechte dusit. Během dušení papriky průběžně podlévejte už jen vývarem a asi po 30 minutách je otočte. Nakonec je vyjměte, omáčku zahustěte jíškou, znovu provařte, případně dochuťte cukrem, solí a skořicí a přeceďte. Do omáčky vložte papriky a nechte prohřát.

Lahodná příloha

Nic nezkazíte klasickým houskovým knedlíkem, ale karlovarský bude ještě lepší. Plněné papriky můžete samozřejmě podávat i s rýží nebo těstovinami. Zajímavou přílohou jsou i krupicové noky nebo šťouchané brambory.

Karlovarský knedlík si můžete připravit podle videoreceptu>>>

Video se připravuje ...

Autor: red