Nejlepší večeře na Halloween pro celou rodinu? Upečte si strašidelnou pizzu!

31. října 2023 • 00:15

Pokud hledáte jídlo s halloweenskou tematikou, tedy dostatečně strašidelné, a zároveň takové, které nasytí celou rodinu a je pokud možno rychlé, pak upečte halloweenskou pizzu. Je to jednodušší, než byste si mysleli, a když si dáte záležet na zdobení, do kterého můžete zapojit i děti, výsledek je opravdu působivý.

Základem pizzy je dobré těsto. Pokud se rozhodnete připravovat domácí, počítejte s tím, že musí několik hodin kynout. Je tedy dobré začít s jeho přípravou včas. Chcete-li těsto takové, jako dělají v pizzerii, připravte si ho podle našeho videoreceptu>>>

Video se připravuje ...

Máte-li málo času nebo se vám nechce připravovat domácí těsto, můžete si ho samozřejmě koupit hotové. Stačí ho pak už jen obložit a strašidelně nazdobit. Těsto rozválejte na kulatou placku, případně můžete vyválet i menší placky, ze kterých pak upečete mini pizzy. Potom těsto potřete omáčkou na pizzu. Stačí tenká vrstva, aby těsto nebylo po upečení promáčené. Pak už stačí těsto obložit a upéct. A když náplň do těsta zabalíte jako pizzu calzone, můžete ji pak ozdobit jako strašidelnou mumii.

Můžete si upéct i strašidelnou pizzu calzone Můžete si upéct i strašidelnou pizzu calzone • Autor: iStock

Udělejte si ji pěkně strašidelnou

Na strašidelné obložení se hodí většina z toho, co se běžně na pizzu používá. Inspirujte se v naší galerii. Co se vám bude hodit:

Sýr

Použijte plátky mozzarelly nebo eidamu, případně čedaru, který má hezky oranžovou barvu, a vykrojte z nich pomocí tvořítek nebo šablon vystřižených z tvrdšího papíru duchy, malé dýně nebo kolečka, která poslouží jako základ strašidelných očí. Sýr můžete také nakrájet na různě široké a dlouhé nudličky a z těch pak vytvořit třeba pavoučí sítě nebo fáče (obvazy). Aby se sýr moc neroztekl, je dobré pizzu nejdříve předpéct a sýr na ni dát až těsně před dopečením. 

Černé olivy

Vyberte si v tomto případě olivy bez pecek, s nimiž se vám bude lépe pracovat. Když olivu rozkrojíte na poloviny a jednu půlku nakrájíte ještě na nudličky, můžete z ní vytvořit pavouka. Z oliv nakrájených na kolečka jsou skvělé oči. A nebojte se ani jiných tvarů, jako je vlnovka nebo trojúhelníčky, z nichž se dá vytvořit obličej. 

Mini pizzy s pavučinou ze sýrových proužků a pavouky z oliv Mini pizzy s pavučinou ze sýrových proužků a pavouky z oliv • Autor: iStock

Nakládané žampiony

Máte-li rádi pizzu obloženou žampiony, vytvořte z nich malé lebky. Celé nakládané žampiony rozkrojte na půlky a do každé udělejte párátkem nebo špejlí dva otvory.

Zelenina, salám i bylinky

Fantazii se meze nekladou, a tak využijte na ozdobení i další suroviny, které máte na pizze rádi. Papriku nakrájenou na proužky, kolečka salámu, z nichž se dají ještě vykrojit různé další motivy, nebo třeba lístky čerstvé bazalky. Ty přidejte na pizzu až po upečení, aby zůstaly hezky zelené a svěží.

Video se připravuje ...

Autor: AK