Uvařte dětem něco nového, co budou jíst: 5 skvělých receptů pro inspiraci

6. dubna 2021 • 06:00

Také vám dochází inspirace na každodenní vaření? Ať už máte doma vděčné jedlíky nebo spíše náročné strávníky, v obou případech tato rychlá jídla zaručeně oceníte. Přinášíme recepty na klasické rizoto, masové kuličky, ale i všemi dětmi milovanou pizzu.

1) Rizoto s masem

Do půl hodinky vykouzlíte k obědu báječné italské rizoto s vepřovým masem, rajčaty, paprikou a hráškem. Pokud chcete použít jiné maso než vepřové, směle do toho. Rizoto posypte ještě strouhaným parmezánem a doveďte ho tak k naprosté dokonalosti.

Inspirujte se také dalšími recepty na skvělá rizota. S masem i bez.

2) Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Zatímco vaše děti spokojeně spí, vy můžete dát péct do trouby kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami. S touto dobrotou ušetříte svůj čas i nádobí!

3) Cuketové placičky

Není pravda, že zelenina je u dětí méně oblíbená. Vyzkoušejte dozlatova opečené cuketové placičky, dochucené opraženou slaninou, podávané s bramborovou kaší a přesvědčte se sami, jak si je vaše děti zamilují.

Zkuste také tyto kapustové karbanátky. Že v nich není maso, na chuti téměř nepoznáte!

4) Pizza Margherita

Pizza patří mezi nejoblíbenější dětská jídla. Máte už dost kupovaných polotovarů? Pizzu Margheritu zvládnete hravě za pár minut. Jednoduchá pizza s rajčatovou omáčkou, plátky mozzarelly a bazalkou chutná zkrátka skvěle.  

5) Masové koule

Masové kuličky připravíte z hovězího i vepřového masa. Servírujte je s nejoblíbenější dětskou přílohou – s božsky jemnou a voňavou bramborovou kaší z pečených brambor.

Autor: DF