Halloween je tu! A s ním galerie 100 děsivě chutných a strašidelných dezertů

31. října 2022 • 00:00

Halloween, čas, kdy se děti před koledou oblékají do strašidelných kostýmů, domy se chlubí strašidelnou výzdobou a dospělí vyřezávají dýně. Přestože pro nás není Halloween tradičním svátkem, sváteční atmosféru plnou čarodějek, duchů, kostlivců a netopýrů nelze jen tak přehlédnout. Připravte si menu v halloweenském stylu a potěšte se Monster burgerem nebo strašidelnými dezerty, které vás ohromí.

Ať už patříte mezi příznivce Halloweenu, nebo jeho odpůrce, jde-li o dobré jídlo nebo moučník, je nutné využít zkrátka každou příležitost. Inspirujte se galerií plnou dobrot a vyberte si ty nejhezčí motivy, které lahodí nejen oku, ale i chuti.

Video se připravuje ...

Halloweenský perník

Hrnkový halloweenský perník zvládne hravě i začátečník. Vláčný a nadýchaný moučník je zdoben citronovou a cukrovou polevou s marshmallow ve stylu strašidel. Tato dobrota by rozhodně na vaší tabuli neměla chybět.

Halloweenské cakepops

Minidortíky na špejli neboli halloweenské cakepops jsou skvělý způsob, jak dát průchod tvořivosti a fantazii. Vykouzlete dýni, mumii, duchy nebo čarodějnice. Tato dortová lízátka můžete tvořit s vašimi ratolestmi, které si je zamilují.  

Halloweenské netopýří cupcakes

Dortíky v košíčcích s pořádnou porcí lahodného krému pocházejí z Ameriky, ale jaksi u nás už zdomácněly. O Halloweenu je vylepšete cukrářským zdobením, marcipánem nebo sušenkami. Halloweenské netopýří cupcakes rozzáří nejen dětské úsměvy.  

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Makronky bývají velkým strašákem i pro zkušené hospodyně a cukrářky. S naším ověřeným receptem na halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády se nemusíte ničeho obávat. Zdobit můžete bílou čokoládou a vytvořit tak roztomilé mumie.

Halloweenské sušenky

Stále jsou pro vás předchozí dezerty málo kreativní? Na halloweenských sušenkách se vyřádíte. Křehké sušenky z jemného těsta hravě zvládnete. Nejenže jde o sladké pokušení, ale poslouží i jako sváteční výzdoba.

Halloweenské prsty

Obzvlášť děsivé jsou halloweenské prsty z vanilkového těsta na perníčky. Motiv krvavých prstů navodí jahodová marmeláda a plátky mandlí.

Monster burger

Halloweenskému monster burgeru v tomto originálním provedení jen tak někdo neodolá. Křupavou bulku, šťavnaté hovězí, salátek, cibuli a čedar dokonale doplňuje majonéza a dijonská hořčice.  

Dýňová halloweenská polévka

Všemi milovaná dýňová polévka vás příjemně zahřeje během sychravých dní. Použijte ke zdobení smetanu a vytvořte s ní strašidlo nebo jiný halloweenský motiv.

Video se připravuje ...

Autor: DF