Recept na švestkové knedlíky podle pana Cuketky: Nejlepší jsou zalité rozpuštěným máslem a posypané mákem

11. září 2020 • 00:00

Léto bylo bohaté na úrodu švestek. Ty se dají zpracovat různými způsoby. Ale pokud si chcete trochu osladit život, udělejte šťavnaté švestkové knedlíky podle pana Cuketky. 

Švestkovými knedlíky nikdy nic nezkazíte. Uspokojíte chutě na sladké a navíc se osvěžíte výbornou chutí švestek. Recept na švestkové knedlíky je jednoduchý a rychlý. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že se stane vaším oblíbeným.

Suroviny na švestkové knedlíky

500 g švestek
500 g vařených brambor
225 g hrubé mouky
100 g másla
60 g máku
80 g moučkového cukru
1 vejce
sůl

Jak udělat švestkové knedlíky

1. Nejprve si připravte bramborové těsto. Uvařené, vychladlé a oloupané brambory rozmačkejte, přidejte k nim hrubou mouku, sůl, vejce a máslo a ručně zpracujte, dokud se všechny ingredience nespojí.

2. Těsto uválejte do válečku a rozdělte ho na několik menších částí. Z každé vytvořte kuličku, do které zabalíte švestku. Knedlíky vhoďte do vroucí vody na deset minut. Že jsou knedlíky hotové, poznáte tak, že vyplavou na hladinu.

3. Švestkové knedlíky polijte na talíři horkým máslem, posypte mákem a cukrem a můžete podávat.

Autor: Redakce