Recept na švestkové knedlíky podle pana Cuketky: Nejlepší jsou zalité rozpuštěným máslem a posypané mákem

24. srpna 2024 • 05:52

Švestky se dají zpracovat různými způsoby. Pokud si chcete trochu osladit život, udělejte šťavnaté švestkové knedlíky podle pana Cuketky. 

Švestkovými knedlíky nikdy nic nezkazíte. Uspokojíte chutě na sladké a navíc se osvěžíte výbornou chutí švestek. Recept na švestkové knedlíky je jednoduchý a rychlý. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že se stane vaším oblíbeným.

Suroviny na švestkové knedlíky

  • 500 g švestek
  • 500 g vařených brambor
  • 225 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 60 g máku
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • sůl

Jak udělat švestkové knedlíky

1. Nejprve si připravte bramborové těsto. Uvařené, vychladlé a oloupané brambory rozmačkejte, přidejte k nim hrubou mouku, sůl, vejce a máslo a ručně zpracujte, dokud se všechny ingredience nespojí.

2. Těsto uválejte do válečku a rozdělte ho na několik menších částí. Z každé vytvořte kuličku, do které zabalte celou švestku. Knedlíky vhoďte do vroucí vody a vařte asi deset minut. Že jsou knedlíky hotové, poznáte tak, že vyplavou na hladinu.

3. Švestkové knedlíky polijte na talíři horkým máslem, posypte mákem a cukrem a můžete podávat.

Výborné jsou švestkové knedlíky z tvarohového těsta>>>

Video se připravuje ...

Autor: red