Recept na švestkové knedlíky podle pana Cuketky: Nejlepší jsou zalité rozpuštěným máslem a posypané mákem
Švestky se dají zpracovat různými způsoby. Pokud si chcete trochu osladit život, udělejte šťavnaté švestkové knedlíky podle pana Cuketky.
Švestkovými knedlíky nikdy nic nezkazíte. Uspokojíte chutě na sladké a navíc se osvěžíte výbornou chutí švestek. Recept na švestkové knedlíky je jednoduchý a rychlý. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že se stane vaším oblíbeným.
Suroviny na švestkové knedlíky
- 500 g švestek
- 500 g vařených brambor
- 225 g hrubé mouky
- 100 g másla
- 60 g máku
- 80 g moučkového cukru
- 1 vejce
- sůl
Jak udělat švestkové knedlíky
1. Nejprve si připravte bramborové těsto. Uvařené, vychladlé a oloupané brambory rozmačkejte, přidejte k nim hrubou mouku, sůl, vejce a máslo a ručně zpracujte, dokud se všechny ingredience nespojí.
2. Těsto uválejte do válečku a rozdělte ho na několik menších částí. Z každé vytvořte kuličku, do které zabalte celou švestku. Knedlíky vhoďte do vroucí vody a vařte asi deset minut. Že jsou knedlíky hotové, poznáte tak, že vyplavou na hladinu.
3. Švestkové knedlíky polijte na talíři horkým máslem, posypte mákem a cukrem a můžete podávat.
Výborné jsou švestkové knedlíky z tvarohového těsta>>>