Dětské dorty se zvířátky rozzáří každou oslavu. Je libo lví porci, nebo cestu do pravěku?

13. června 2021 • 00:00

Krásný narozeninový dort je základem každé dětské oslavy! Dobrý cukrář vám dnes vytvoří téměř cokoliv. Navíc můžete vybírat z nepřeberného množství témat od populárních superhrdinů až po oblíbená zvířátka. Právě dorty se zvířátky patří mezi nestárnoucí a nápadité motivy, které jsou stále velmi aktuální! Vyberte si v naší galerii ten nejkrásnější a pusťte se do pečení sami v pohodlí domova a vykouzlete tak pro své dítko ten nejlepší dárek!

Ať už vyberete pro své ratolesti motiv slona, tučňáka nebo třeba dinosaura či včelky, důležitý je především správný postup při pečení korpusu, přípravě krému a fondánu. Přinášíme osvědčené rady, jak to zvládnout na jedničku!

Video se připravuje ...

Korpus je základ!

Zvolíte-li fondánový nebo nahý dort, korpus je zkrátka základ všech variant. S klasickým dortovým korpusem ze třech surovin vykouzlíte ten nejlepší dort, se kterým oslníte každého gratulanta. A co je na něm nejlepší? Při přípravě si vystačíte skutečně jen s vejci, moučkovým cukrem a hladkou moukou. Video návod v odkazu vás navede krok za krokem. Dáváte-li přednost kakau, zkuste korpus kakaový

A co krém?

Neméně důležitý je krém. Přinášíme tip na takový, který se báječně hodí nejen do dortů, ale i na oblíbené cup cakes. Připravit domácí máslový krém není rozhodně žádná věda, přesto při jeho přípravě můžete narazit na různé nástrahy, kterým se díky našim radám lze snadno vyhnout.

Fondán, který hravě zvládnete

Fondán je cukrářská hmota a tak trochu alternativa marcipánu, která „obléká“ v poslední době většinu dortů. Seženete ji v cukrářských potřebách, ale vytvořit si ji můžete i doma. V návodu zjistíte, jak na to, a pak vám v cukrářském kouzlení už nic bránit nebude.

Cup cakes aneb dortíky v košíčku, které dobyly svět

Hitem dnešních oslav a slavností jsou bezesporu cup cakes. Malé dortíky ze spojených států v papírovém košíčku dobyly celý svět a my vám přinášíme postup z dílny cupcakové královny Lelí Hnidákové, která vás naučí ty nejlahodnější a nejlepší cup cakes, které jste kdy jedli.  

Chcete zkusit zdravější variantu? Inspirujte se ve videu >>>

Autor: DF