Letní drinky: 6 nealko nápojů, které osvěží!

16. června 2021 • 23:30

Pochutnat si na sladkých letních plodech se dá i trochu jinak. V osvěžující kombinaci s ledovou minerálkou nebo čajem a čerstvými bylinkami se stanou tekutým hitem vašeho letního posezení s rodinou nebo přáteli.

Okurková limonáda

Nestárnoucí klasika je okurková limonáda, která jak osvěží, tak skvěle chutná. Pít ji mohou úplně všichni, bez rozdílu věku. 

Jahodová limonáda

Zchlaďte se limonádou z čerstvých jahod, jejichž sezóna právě vrcholí. Část odložte stranou na ozdobu a zbytek rozmixujte s citronovou šťávou. Podávejte vychlazené společně s ledem!   

Jahodová limonáda Jahodová limonáda • Autor: iStock

Ledový čaj

Během letních dnů vás nejlépe osvěží čaj. Vhodný je černý, zelený nebo jasmínový, který navíc krásně voní. Zapomenout byste neměli ani na čerstvé bylinky – nejlepší přírodní dochucovadlo. 

Nejlepší letní osvěžení? Ledový čaj! Nejlepší letní osvěžení? Ledový čaj! • Autor: iStock

Melounovo-zázvorový fizz

Štiplavý zázvor dodá limonádě ten správný říz! Meloun nezapomeňte vypeckovat, aby nápoj nezhořkl, a následně rozmixujte. Letní fizz je ideální na oslavy a rodinné sešlosti, z půlky melounu připravíte plnou mísu pro všechny. 

Melounový fizz se zázvorem Melounový fizz se zázvorem • Autor: iStock

Mint Vibe

Citrusovo-mátový drink namíchaný s tonicem a perlivou Schweppes limonádou připravíte během pár vteřin doma! Na rozdíl od klasické sodovky obsahuje více bublinek, a proto můžete limonádu připravit i několik hodin předem. 

Mint Vibe Mint Vibe • Autor: iStock

Melounovo-mangová granita

Nealko drink pro milovníky sladkých limonád! Granitu z manga a melounu dejte nejprve do mrazáku a až poté podávejte rozdrcenou na tříšť. 

Granita je rozmixovaná ledová tříšť Granita je rozmixovaná ledová tříšť • Autor: iStock

Autor: TR