Lehoučká roláda Sloní slza podle receptu Daniely Šinkorové

15. října 2021 • 00:00

Moučník jako stvořený pro víkendové mlsání po náročném týdnu. To je Sloní slza, báječná roláda se sladkým krémem a banánem. Připravte ji podle receptu herečky Daniely Šinkorové.

I když Daniela Šinkorová dbá na štíhlou linii, vaří a peče moc ráda. Inspirací a rádkyní je její maminka, které vždy volá o radu. Právě ona ji vybavila kuchařskými zápisky, podle kterých herečka vaří a peče. „Recepty píše ručně a ráda k tomu využívá tatínkovy staré radioamatérské kartičky, které si pak zakládám do své kuchařky,“ prozradila Daniela spolu s receptem na maminčinu skvělou roládu zvanou Sloní slza.

Video se připravuje ...

Suroviny na jednu roládu

  • 6 vajec
  • moučkový cukr podle chuti
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao v prášku
  • hrubá mouka

Na krém:

  • 350 g másla
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • moučkový cukr podle chuti
  • 150 g mletých ořechů
  • mléko podle potřeby
  • 3 velké banány

Na dokončení:

1. Celá vejce vyšlehejte spolu s cukrem, poté přidejte vodu, olej a prášek do pečiva. Nakonec přisypte kakao a mouku podle potřeby a lehce promíchejte, aby vzniklo těsto ani tekuté, ani hutné.

2. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 15–20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

3. Upečený korpus přeložte napůl přes váleček (zhruba o průměru banánu) a nechte vystydnout.

4. Máslo, moučkový cukr i vanilkový cukr smíchejte. Do směsi přidejte horkým mlékem spařené mleté ořechy, vše vymíchejte do jemného krému.

5. Zchladlý korpus roztáhněte do původního tvaru, povrch potřete krémem a doprostřed uložte banány.

6. Roládu nerolujte, přeložte ji napůl přes náplň tak, aby na řezu vznikl tvar velké kapky, tedy "sloní slzy". Nakonec polijte dobrou rozpuštěnou čokoládou.

Video se připravuje ...

Autor: Redakce