Lehoučká roláda Sloní slza podle receptu Daniely Šinkorové
Moučník jako stvořený pro víkendové mlsání po náročném týdnu. To je Sloní slza, báječná roláda se sladkým krémem a banánem. Připravte ji podle receptu herečky Daniely Šinkorové.
I když Daniela Šinkorová dbá na štíhlou linii, vaří a peče moc ráda. Inspirací a rádkyní je její maminka, které vždy volá o radu. Právě ona ji vybavila kuchařskými zápisky, podle kterých herečka vaří a peče. „Recepty píše ručně a ráda k tomu využívá tatínkovy staré radioamatérské kartičky, které si pak zakládám do své kuchařky,“ prozradila Daniela spolu s receptem na maminčinu skvělou roládu zvanou Sloní slza.
Suroviny na jednu roládu
- 6 vajec
- moučkový cukr podle chuti
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce oleje
- 1 prášek do pečiva
- kakao v prášku
- hrubá mouka
Na krém:
- 350 g másla
- 2 balíčky vanilkového cukru
- moučkový cukr podle chuti
- 150 g mletých ořechů
- mléko podle potřeby
- 3 velké banány
Na dokončení:
- rozpuštěná čokoláda
1. Celá vejce vyšlehejte spolu s cukrem, poté přidejte vodu, olej a prášek do pečiva. Nakonec přisypte kakao a mouku podle potřeby a lehce promíchejte, aby vzniklo těsto ani tekuté, ani hutné.
2. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 15–20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3. Upečený korpus přeložte napůl přes váleček (zhruba o průměru banánu) a nechte vystydnout.
4. Máslo, moučkový cukr i vanilkový cukr smíchejte. Do směsi přidejte horkým mlékem spařené mleté ořechy, vše vymíchejte do jemného krému.
5. Zchladlý korpus roztáhněte do původního tvaru, povrch potřete krémem a doprostřed uložte banány.
6. Roládu nerolujte, přeložte ji napůl přes náplň tak, aby na řezu vznikl tvar velké kapky, tedy "sloní slzy". Nakonec polijte dobrou rozpuštěnou čokoládou.