Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Využijte voňavých bezových květů a vyrobte si z nich lahodný sirup. Je skvělý jako základ do limonády i na dochucení krémů, dezertů nebo třeba cheesecaku. Recept podle talentované malířky a herečky Ivy Hüttnerové si zamilujete!
Iva Hüttnerová je symbolem domova a útulna. V oblíbeném seriálu Slunečná si navíc střihla skvělou roli srdečné bylinkářky Alžběty. Není proto divu, že se v jejím receptáři objevují takové poklady, jako je třeba skvělý sirup z bezových květů.
Bezový sirup s můžete připravit i podle Koko>>>
Bezový sirup podle Ivy Hüttnerové
Co budete potřebovat
- 40 květů černého bezu
- 2 l vody
- 3 velké citrony
- 80 g kyseliny citronové
- 2–3 kg cukru dle chuti
Domácí sirup z bezových květů raz dva
1. Vodu přiveďte k varu, nasypte do ní kyselinu citronovou, nechte ji rozpustit a hrnec odstavte z plotny. Nechte pořádně vychladnout.
2. Zchladlou tekutinu nalijte na omyté květy, přidejte na kolečka nakrájené citrony a louhujte 24 hodin.
3. Základ na sirup přeceďte přes pláténko. Na 1 l vzniklé tekutiny dejte alespoň 1 kg cukru a zahřejte těsně pod bod varu.
4. Ještě horký sirup nalijte do vyvařených sklenic. Sirup vydrží v uzavřených nádobách celý rok a milují ho dospělí i děti.
Květy bezu si můžete dát i smažené>>>