Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí

7. listopadu 2021 • 00:00

Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku 1944, kdy byla cukrovinka na našem trhu poprvé představena, celé generace milovníků sladkého. Její exotické kokosovo-rumové aroma moučníky úžasně provoní, ozvláštní a stanou se zkrátka neodolatelnými.  

Pro rodinu, přátele, kolegy nebo jen pro sebe – připravte dezert z ikonické tyčinky, který vykouzlí úsměv na tváři a rozzáří chmurné podzimní dny. Patříte mezi milovníky klasických bábovek a buchet na plech, nebo dáváte přednost nepečeným dezertům? S námi si přijde na své každý, kdo si občas rád zamlsá.

Příprava samotných moučníků není nikterak složitá a snadno si vystačíte s běžně dostupnými ingrediencemi, které máte doma v lednici nebo ve spíži. Do připraveného krému nebo těsta stačí jen přidat nastrouhanou kokosovou tyčinku a výtečný dezert na vašem stole na sebe nenechá dlouho čekat.

Že jste margotku ještě nikdy neokusili? Pak je načase vyzkoušet něco nového a inspirovat se některým z vybraných receptů níže. Uvidíte, že si na našich dezertech nejen pochutnáte, ale jistě jimi uctíte i nejednu návštěvu.

Buchta na plech s čokoládovou polevou

Buchty na plech jsou oblíbené pro svou snadnou a rychlou přípravu, kterou mnoho z nás ocení nejen v pracovním týdnu, ale i o víkendu, když naopak nechceme trávit všechen volný čas v kuchyni. Tehdy přijde vhod osvědčený recept na výbornou buchtu s margotkou, ozdobenou čokoládovou polevou, které se zkrátka nedá odolat.   

Banánová roláda s margotkou

Nejen milovníky dezertů z piškotového těsta potěší banánová roláda s margotkou. Tento moučník lehký jako obláček si stoprocentně zamilujte již od prvního sousta. Nadýchaný korpus naplněný jemným smetanovým krémem s kousky kokosové tyčinky zkrátka nemá chybu.      

Nepečený piškotový dort

Jestliže přemýšlíte, jakým sladkým zákuskem pohostit vaše nejmilejší, pak vyzkoušejte nepečený piškotový dort s tvarohovým krémem. Připravený je vcukuletu, ale určitě jej nechte dostatečně odležet, jen tak se všechny chutě krásně spojí a dezert bude dokonale vláčný.

Šlehačková bábovka s margotkou

Bábovky patří mezi nejoblíbenější české moučníky a neznáme snad nikoho, kdo by krajíček této klasiky snad nikdy neokusil. Jestliže jednou za čas ozdobí i váš stůl, pak se nechte inspirovat receptem na šlehačkovou bábovku s margotkou a překvapte své blízké zcela novým dezertem.

Margotkové řezy s tvarohovou náplní

Jestliže při pečení preferujete moučníky, které připravíte bez vážení, pak je pro vás jako stvořený hrníčkový recept na margotkové řezy s tvarohovou náplní. Těšit se můžete na kakaový korpus, který je zapečený společně s vrstvou tvarohového krému a nastrouhané margotky.    

Autor: VDŠ