Jak odměnit děti za vysvědčení? Připravte pro ně pořádnou baštu!

28. června 2022 • 00:00

Nejlepší dárek za vysvědčení už dávno není jen kniha. Malé i větší děti jistě potěší, když jim za úspěšné zvládnutí školního roku připravíte něco dobrého na zub. Máme pro vás tipy na sladké i slané delikatesy.

Oslavte to dortem

Na správné oslavě by neměl chybět dort. Sázkou na jistotu je dort Míša z kakaového korpusu, jemného tvarohového krému a čokoládové polevy, který milují malí i velcí. Rozhodně nezklame ani krásně barevný duhový dort, neobvykle zelený mechový dort nebo nadýchaná sladká Pavlova se šlehačkou a jahodami.

Snadný a velmi oblíbený je i mrkvový dort >>>

Video se připravuje ...

A kdybyste s dětmi chtěli oslavit začátek prázdnin venku v přírodě, udělejte jim nějaký skvělý dort ve skleničce.

Dortíky do ruky

Vděčné jsou i minidortíčky zvané cupcakes, které se hodí tak akorát do dětské ruky, vypadají i chutnají skvěle a nebudete s nimi mít moc práce. Upečte dětem vanilkové s bílou čokoládou, mechové s malinamiletní borůvkové nebo šťavnaté mrkvové s ořechy.

Cupcakes s borůvkovým srdcem Cupcakes s borůvkovým srdcem • Autor: F.O.O.D.

Palačinky a lívance

Děti ocení i jejich oblíbená jídla, ovšem ve slavnostnějším podání. Palačinky se dají servírovat na nezpočet způsobů. Vyzkoušejte variantu s vanilkovým krémem, malinami, ostružinami nebo jiným ovocem nebo palačinky z pohankové mouky, mandlového mléka a datlového sirupu potřené nutellou a pokladené kousky banánů a kandovaného kokosu. I lívance existují v mnoha obměnách. Krásně nadýchané jsou lívance z kynutého těsta, podávané s našlehaným tvarohem s jogurtem a malinovým rozvarem. Nebo zkuste lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem. A skvělé jsou i lívance z těsta ze zbylých přezrálých banánů, máku a kokosu.

Luxusní domácí fastfood

Jídla z fastfoodu většina dětí miluje. Když jim je připravíte doma, budete vědět, co obsahují, a děti budou nadšené. Připravte jim kuřecí stripsy jako z KFC, kuřecí nugetky, domácí hamburgery, na které si můžete upéct i vlastní bulky, nebo smažené cibulové kroužky. K tomu samozřejmě nesmí chybět křupavé hranolky, přesně takové, jaké dělají v McDonaldu.

Kuřecí stripsy Kuřecí stripsy • Autor: iStock

Zakončete školní rok pohárem

Bývaly doby, kdy se pravidelně všichni školáci i s maminkami scházeli poslední červnový den v cukrárně. Bez pořádného zmrzlinového poháru zkrátka nemohly prázdniny začít. Oprašte tradici, ovšem v domácích podmínkách, a vyrobte dětem poháry, na které jen tak nezapomenou. A nikde není psáno, že musí být jen se zmrzlinou. Poháry se smetanovým krémem v kombinaci s karamelovou a ovocnou omáčkou chutnají naprosto skvěle, a když je ozdobíte popcornem, marshmallow nebo preclíky, budou neodolatelné. Lákavé na první pohled jsou i poháry red velvet s typicky načervenalým kakaovým korpusem proloženým krémovým sýrem a borůvkovou omáčkou. A co teprve ty pusinkové s ovocem, inspirované klasickým anglickým pohárem Eton Mess, jejichž příprava je opravdu rychlá a snadná a výsledek nad očekávání skvělý!

Autor: AK