Jahodové dezerty podle znamení zvěrokruhu: Co potěší Blížence a na čem si pochutná Kozoroh?

11. června 2023 • 12:00

Neexistuje asi nikdo, kdo by nemiloval jahody. Jsou skvělé jen tak samotné, a co teprve v dezertech a moučnících! Odolat sladkostem, jako je jahodová bublanina, jahodová zmrzlina nebo jahodové tiramisu, je skoro nemožné. Co si vybrat dřív? Ulehčit by vám to mohla astrologie. Který jahodový dezert ideálně pasuje k vašemu znamení zvěrokruhu?

Beran

Dezert zvaný Eton Mess bude skvělý pro Berany Dezert zvaný Eton Mess bude skvělý pro Berany • Autor: iStock

Jako první znamení zvěrokruhu je Beran velmi energický a činorodý, do všeho se vrhá s nadšením. Nesnáší nudu, a to ani co se jídla týče. Sladký dezert zvaný Eton Mess rozhodně nudný není. Své jméno dostal podle britské Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu. A i když je až neuvěřitelně jednoduchý, kombinace křupavých pusinek, šťavnatých jahod a nadýchané smetany je prostě geniální.

Nezapomeňte si jahody přidat i do oblíbeného letního drinku - mojita>>>

Video se připravuje ...

Býk

Býci si pochutnají na jahodových tartaletkách Býci si pochutnají na jahodových tartaletkách • Autor: iStock

Býci si rádi dopřávají. To ví každý. Mají potřebu obklopovat se hezkými věcmi a je jedno, zda to jsou bytové dekorace, nebo jídlo. Půvabné košíčky plněné jemným smetanovým krémem a ozdobené jahodami a opraženými mandlemi jsou pro požitkářské Býky jako stvořené.

Blíženci

Cheesecake s jahodami, bílou čokoládou a mákem. Skvělý dezert nejen pro Blížence Cheesecake s jahodami, bílou čokoládou a mákem. Skvělý dezert nejen pro Blížence • Autor: F.O.O.D.

Lidé narození v tomto znamení jsou obdařeni vynalézavostí. Jsou zvídaví, zajímá je všechno nové. Jako „dvojčata“ budou jistě milovat netradiční a hlavně vynikající cheesecake z kakaového korpusu rovnou se dvěma druhy krému. Nechybí v něm bílá čokoláda ani mák, které v kombinaci s jahodami chutnají prostě báječně.

Rak

Jahodová bublanina je jako stvořená pro Raky Jahodová bublanina je jako stvořená pro Raky • Autor: iStock

Rak je velmi citlivé znamení a ochranu před nepřízní vnějšího světa často hledá doma, při kreativní činnosti. A tou může být i pečení moučníku, který spoustě lidem připomíná prázdniny a dětství – jahodové bublaniny. Už během přípravy provoní celý dům a nejen Rakům se hned začnou sbíhat sliny.

Lev

Dort Pavlova z křupavých bílků a šlehačky s jahodami ohromí i Lva Dort Pavlova z křupavých bílků a šlehačky s jahodami ohromí i Lva • Autor: iStock

Vládcem tohoto znamení je Slunce a není tedy divu, že Lvi potřebují zářit a být středem pozornosti. Líbí se jim vše, co je okázalé. A přesně takový je i dort Pavlova z pečených našlehaných bílků s cukrem, ozdobený šlehačkou a ovocem. Přestože je opravdu lehoučký, protože byl inspirován nadýchanou baletní sukní, zaujme vás na první pohled.

Panna

Na jahodovém sorbetu si pochutnají Panny Na jahodovém sorbetu si pochutnají Panny • Autor: iStock

Praktické a pracovité Panny potřebují mít vše přehledné a uspořádané. A také perfektní. Naprosto jim bude vyhovovat tento jahodový sorbet, který osvěží v parném létě a zároveň vás nezatíží mnoha kaloriemi. Přesně, jak to mají Panny rády.

Váhy

Trifle s jahodami je krásný dezert jako stvořený pro Váhy Trifle s jahodami je krásný dezert jako stvořený pro Váhy • Autor: iStock

Váhy, kterým vládne planeta Venuše, mají obrovský šarm a estetické cítění. A co se jídla týče, nejvíc je potěší něco rafinovaného a zároveň krásného na pohled. Jako je třeba původem anglický dezert zvaný trifle tvořený vrstvami piškotu, krému z jahod a mascarpone. Na vršku nechybí šlehačka a celé kousky jahod. Trifle se krásně vyjímá ve skleničkách, takže láká už od pohledu. A chutná prostě úžasně.

Štír

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta budou chutnat nejen Štírům Jahodové knedlíky z tvarohového těsta budou chutnat nejen Štírům • Autor: iStock

Ve Štírech, o kterých se říká, že jsou nejvášnivějším znamením zvěrokruhu, je někdy těžké se vyznat. Jsou tajemní, své emoce drží uvnitř a málokdy poznáte, co si opravdu myslí. Tak trochu by se dali přirovnat k ovocným knedlíkům. Také netušíte, co skrývají uvnitř, dokud je nerozkrojíte. Ty jahodové z tvarohového těsta budou chutnat všem, nejen Štírům. Tuhle sladkou českou klasiku máloco překoná. 

Střelec

Cheesecake ve skleničce si vychutnají věčně rozlétaní Střelci Cheesecake ve skleničce si vychutnají věčně rozlétaní Střelci • Autor: iStock

Extroverti překypující pozitivní energií. Takoví jsou Střelci hledající stále nové výzvy. Nemají rádi, když se v jejich životě něco opakuje, potřebují originalitu a protože strašně rádi cestují, hodí se jim jakékoli jídlo do ruky. Včetně dezertu, jako je třeba vynikající jahodový cheesecake do skleničky.

Kozoroh

Minivětrníky s jahodami by se mohli odměnit Kozorohové Minivětrníky s jahodami by se mohli odměnit Kozorohové • Autor: iStock

Disciplinovaní a důslední Kozorohové tíhnou k perfekcionismu. Vše potřebují mít pečlivě naplánované a nic nenechávají náhodě. I oni si ale občas potřebují osladit život a nejlépe nějakým sofistikovaným dezertem, jako jsou například minivětrníky z odpalovaného těsta se šlehačkou a jahodami. Jejich příprava vyžaduje určitou praxi, když si ji ale osvojíte, odmění vás svou nadýchaností a lahodnou chutí.

Vodnář

Jahodová verze tiramisu jistě uspokojí i náročné Vodnáře Jahodová verze tiramisu jistě uspokojí i náročné Vodnáře • Autor: iStock

Mnozí zrozenci v tomto znamení mají snahu být za každou cenu originální a něčím zvláštní. I léty zažité recepty budou mít tendenci různě obměňovat a ani tradiční italské tiramisu v jejich podání nejspíš nezůstane bez nějakého vylepšení. Nutno ale dodat, že jahodová verze je možná ještě chutnější.  

Ryby

Kreativní Ryby si pochutnají na kombinaci jahod, rebarbory a mascarpone Kreativní Ryby si pochutnají na kombinaci jahod, rebarbory a mascarpone • Autor: iStock

Toto vodní znamení je velmi kreativní. Rybám rozhodně nechybí skvělé nápady. K jídlu přistupují láskyplně a baví je vymýšlet různé nové kombinace. Dezert z mascarpone a řeckého jogurtu doplněný jahodami s rebarborou je pro ně jako dělaný. Spolu s restovanými pistáciemi je kombinace chutí prostě dokonalá!

Autor: AK