Jahodové dezerty do skleničky: Sladké pochoutky na piknik, grilovačku i do práce
Jsou jednoduché, rychlé a skvěle chutnají. Navíc i krásně vypadají. Oslnit s nimi můžete třeba nečekanou návštěvu, pokud je ale uděláte do uzavíratelné sklenice s víčkem, můžete si je přibalit do piknikového koše nebo třeba vzít do práce, až vás po obědě bude honit mlsná. Všichni kolegové vám tuhle pochoutku budou závidět.
Není nad čerstvé voňavé jahody. Jsou sladké, šťavnaté a plné chuti. Nejradši si je vychutnáváme jen tak nebo třeba jen rozmačkané s cukrem. Byla by ale škoda nevyužít jejich potenciál třeba při přípravě osvěžujících a navíc krásně vypadajících dezertů. Máme pro vás pět receptů, stačí si vybrat, na který máte chuť. Klidně si ale připravte všechny. Celý recept a postup zobrazíte kliknutím na název konkrétního pokrmu.
Jahodový pribináček
Z tvarohu a smetany, v kombinaci s jahodami a rozdrcenými máslovými sušenkami může i domácí pribináček vypadat a chutnat naprosto luxusně. Přípravte si ho podle videa:
Trifle s jahodami
Tradiční chlazený dezert z Velké Británie pochází z viktoriánského období. Připravoval se obvykle do velké skleněné mísy, aby vynikly všechny vrstvy, a podával se při větších společenských sešlostech. V původním receptu do něj patří speciální cukrářské piškoty, alkohol, smetanový žloutkový krém a marmeláda. Navrch pak šlehačka, kandované nebo čerstvé ovoce, oříšky a lámaná čokoláda. My pro vás máme recept na jednodušší moderní odlehčenou verzi bez alkoholu, kterou klidně můžete podávat i dětem. Základ trifle s jahodami servírovaného ve skleničkách tvoří piškotový korpus, krém z našlehaného mascarpone a pyré z čerstvých jahod. Pořádný kopec šlehačky nakonec a trocha jahod na ozdobu nemůžou chybět.
Jahodové tiramisu do skleniček
Jahodové tiramisu do skleniček
Oblíbený italský dezert tiramisu existuje v různých verzích a ta letní, jahodová, patří k velmi oblíbeným. Navíc se dá připravit i bez vajec a velmi rychle. Základem jsou, kromě jahod, cukrářské piškoty pokapané sladkým sirupem (můžete použít i dezertní víno) a krém z mascarpone a šlehačky. Jahodové tiramisu do skleniček si můžete připravit stejně, jako v tomto receptu, pouze piškoty nepoužívejte celé, ale rozlámané na kousky.
Jahodový cheesecake ve skleničkách
Jahodový skleničkový cheesecake budou milovat vaše děti i vy
Svoji skleničkovou variantu má i stále oblíbenější cheesecake. Příprava je v podstatě stejná, jako když použijete dortovou formu, jen místo ní tentokrát sáhněte po skleničkách. Na dno nasypte vrstvu najemno rozdrcených nebo namletých máslových sušenek a na ně navrstvěte krém ze smetanového sýra, šlehačky, moučkového cukru, ovoněný vanilkovým extraktem a ochucený pyré z čerstvých jahod. Nakonec povrch ozdobte čerstvými jahodami a jahodové cheesecaky do skleničky dejte vychladit do ledničky. Před servírováním je můžete ještě dozdobit lístkem meduňky či máty.
Eton Mess s jahodami
Eton mess je smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami a čerstvým či kandovaným ovocem
Pokud hledáte jednoduchý a efektní dezert nejen pro zvláštní příležitost, je jahodový Eton Mess tou pravou volbou. Tahle pochoutka také původem z Británie je pojmenovaná podle Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu. Na přípravě tohoto dezertu není nic složitého, tvoří ho v podstatě jen tři ingredience, chutná ale božsky. Spojení křupavých sněhových pusinek, šlehačky a pyré z voňavých jahod je zkrátka dokonalou kombinací. Vyzkoušejte ji a dáte nám za pravdu.
Do skleničkových jahodových dezertů by se vám mohl hodit voňavý domácí vanilkový extrakt>>>