Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Když máte chuť na něco sladkého a opravdu dobrého, pak vám jistě přijdou vhod naše dezerty ze zakysané smetany. Jsou úžasně vláčné a na jejich přípravu nejsou zapotřebí žádné speciální ingredience. Proto na nic nečekejte a zpříjemněte si den výtečným moučníkem.
Zakysaná smetana je velmi oblíbená pro svou krémovou texturu a svěží, jemně nakyslou chuť, kterou získává v průběhu mléčného kvašení nazývaného fermentace. Je vyhledávaným výrobkem, vhodným jak ke zpracování zastudena, tak zatepla. Proto má zakysaná smetana ve sladké kuchyni opravdu pestré využití a snadno z ní můžete připravit nejen vynikající krémy a náplně, ale také výborná těsta či polevy.
Ze zakysané smetany si můžete připravit třeba tuto výbornou buchtu>>>
Dorty, řezy, rolády, koláče nebo třeba lívance, to vše a ještě mnohem víc si můžeme v cukrářském odvětví dopřát ze zakysané smetany nebo zakysanky, jak se oblíbený produkt vyrobený z čerstvé smetany také nazývá. A co že si tentokrát z delikátního výrobku připravíme my? Inspirujte se našimi pěti skvělými recepty níže a oslaďte si den výborným dezertem.
Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany
Moučníkem ve znamení léta můžeme nazvat vynikající drobenkový koláč s čerstvým ovocem, který je skvělou obdobou milované bublaniny. Připravit jej můžete s jahodami, rybízem, ostružinami či borůvkami, zkrátka plody, které léto nabízí. A věřte, že se správně zvolenou žmolenkou ho dovedete k dokonalosti. U jahodového koláče do ní přidejte trochu perníkového koření, u rybízového strouhaný kokos a pokud budete péct koláč s borůvkami, přidejte do drobenky třeba mletou skořici.
Krtkův dort na plech
Klasiku v podobě krtkova dortu si lze dopřát také jako vynikající buchtu na plech. Nadýchaný kakaový korpus v tomto receptu doplňuje lahodná stracciatelová náplň připravená z vanilkového pudinku, tvarohu, zakysané smetany, která dodává krému lehkost, a samozřejmě z kousků čokolády.
Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysanky
Jestliže jste tradiční moučník v podobě bábovky ještě neměli šanci ochutnat v jeho jablkovo-kokosové variantě, úspěch dezertu u našich čtenářů vypovídá o tom, že rozhodně stojí za vyzkoušení. Bábovka je vláčná díky zakysance a ovoci, nadýchanost jí zase dodává našlehaný bílkový sníh. Zkrátka moučník, jak má být.
Čokoládové řezy s náplní ze zakysané smetany
K odpolední kávě jako stvořené jsou výtečné čokoládové řezy s krémem ze zakysané smetany. Věřte, že s tímto moučníkem na stole vás žádná nečekaná návštěva rozhodně nepřekvapí. Jediné, co vám může vyrazit dech, je jen krémová lahodnost čokoládové polevy připravené z cukerného rozvaru, notné dávky čokolády a samozřejmě zakysanky.
Lívance ze zakysané smetany
Hezky česky si můžete vychutnat svůj dezert v podobě lívanců ze zakysané smetany. Tahle dobrota na sebe nenechá dlouho čekat, připravuje se z litého těsta bez kynutí, a tak si na ní můžete smlsnout, kdykoli vás přepadne chuť na něco sladkého, ale zároveň i o kapku zdravějšího. Lívanečky se totiž připravují z celozrnné pšeničné mouky a hnědého cukru. Dopřát si je můžete opět se zakysanou smetanou, ovocem či javorovým sirupem, zkrátka s čímkoliv, na co budete mít zrovna chuť.