Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Jak málo stačilo, aby Lucie Borhyová zvolila jinou kariérní dráhu než moderátorskou. Tato oblíbená televizní stálice totiž od dětství ráda vařila i pekla a rodiče jí dokonce radili, aby si otevřela vlastní restauraci nebo cukrárnu. Až si upečete koláč podle jejího receptu, možná budete litovat, že to neudělala.
Pokud Lucie Borhyová nevařila podle kuchařky své prababičky, která byla profesionální kuchařka, vymýšlela si své vlastní recepty. A to dokonce už v pouhých 11 letech! Není tedy divu, že když už Lucie něco ukuchtí, je to opravdová delikatesa. Stejně jako tento snadný a rychlý hrníčkový koláč. Nejenže do něj zužitkujete sezonní ovoce, ale ještě si přímo nebesky pochutnáte.
Lucie ráda sladce hřeší. Čemu neodolá? >>>
Ovocný koláč podle Lucie Borhyové
Co budete potřebovat:
- 1/2 hrnku krystalového cukru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1/2 hrnku oleje
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vejce
- ovoce podle chuti a potřeby
Postup:
1. Všechny suroviny smícháme dohromady a hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
2. Na těsto pak pokládáme jahody a meruňky nebo jiné sezonní ovoce.
3. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut.
Koláč ještě můžete vyšperkovat drobenkou >>>