Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto

30. července 2021 • 00:15

Jak málo stačilo, aby Lucie zvolila jinou kariérní dráhu než moderátorskou. Tato oblíbená televizní stálice totiž od dětství ráda vařila a pekla a rodiče jí radili, aby si otevřela vlastní restauraci nebo cukrárnu.

Pokud Lucie Borhyová nevařila podle kuchařky své prababičky, která byla profesionální kuchařka, vymýšlela si své vlastní recepty. A to dokonce už v pouhých 11 letech! V dnešní době proto věříme, že když už Lucka něco ukuchtí, musí to být opravdová delikatesa. Stejně jako tento snadný a rychlý hrníčkový koláč. Nejenže do něj zužitkujete sezonní ovoce, ale ještě si nebesky pochutnáte.

Lucie prozradila svůj recept na věčné mládí, ale i co vaří doma dětem >>>

video

Ovocný koláč podle Lucie Borhyové

  • 1/2 hrnku cukru krystalu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 kelímek ‏zakysané smetany
  • 1/2 hrnku ‏oleje
  • 2 lžičky ‏prášku do pečiva
  • 1 ‏vejce
  • Ovoce podle chuti a potřeby

1. Všechny suroviny smícháme dohromady a hotové těsto vlijeme do formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo použijeme pečicí papír.

2. Na těsto pak pokládáme jahody a meruňky nebo jiné sezonní ovoce.

3. Koláč pečeme při 180 °C asi 30 minut a máme hotovo.

Moučník ještě můžete vyšperkovat drobenkou >>>

Autor: TR