Plněné rohlíčky 5x jinak: Smlsněte si na pečivu, které se samo rozplyne na jazyku!

25. října 2021 • 00:00

Honí vás mlsná? Nenechte se překvapit a vyzkoušejte naše skvělé recepty, které prostě nemají chybu. Čekají na vás vynikající rohlíčky, jež můžete vyladit přesně podle svého gusta. Je libo křehké, kynuté, mrkvové či povidlové, s námi zatočíte s chutí po sladkém snadno a rychle.

S podzimem se mění i naše touha po sladkém. Zmrzliny a svěží nepečené dezerty pozvolna nahrazují vydatnější moučníky, do jejichž chutí se propisuje letošní úroda jablek, švestek, ořechů či máku, která za doprovodu omamného koření v podobě skořice, vanilky a badyánu neomylně vede naši ruku i při přípravě sladkého pohoštění, jakým jsou oblíbené plněné rohlíčky.

Drobné a voňavé pečivo si můžeme dopřát v týdnu jako skvělou svačinku do práce nebo o víkendu jako výtečný dezert ke kávě. Stačí si jen vybrat druh těsta a náplň. S námi si přijdou na své jak milovníci nadýchaného a vláčného pečiva kynutého, tak ti, kteří naopak propadli jemné chuti těsta křehkého, jehož příprava je opravdu snadná a hravě si s ním jistě poradí i ti méně zkušení. Sladká odměna v podobě neodolatelně voňavých zlatavých rohlíčků, právě vytažených z trouby za trochu toho času a námahy stojí, co říkáte? Neváhejte a inspirujte se našimi recepty níže, které jsme pro vás vybrali.

Jaké rohlíčky ozdobí váš stůl jako první?

Křehké rohlíčky s ořechovou náplní

Pokud přemýšlíte, co upéct na víkend pro své blízké, s těmito ořechovými rohlíčky určitě nešlápnete vedle. Toto vanilkou a rumem ovoněné pečivo je ideálním pohoštěním, se kterým jistě uspějete i u těch nejnáročnějších gurmánů.

Kynuté rohlíčky plněné jablíčky

Nadýchané a vláčné rohlíčky z kynutého těsta se šťavnatou jablečnou náplní jistě vykouzlí úsměv na tváři i těm nejmenším mlsounům. Milovníci skořice mohou do náplně přidat i špetku tohoto oblíbeného koření nebo si rovnou připravit rohlíčky skořicové, které si můžete dopřát se šálkem čaje k snídani i svačině.

Mrkvové rohlíčky s povidly podle časopisu F.O.O.D.  

Rohlíčky z mrkvového těsta provoněné pomerančovou kůrou stojí rozhodně za vyzkoušení. V kombinaci se sladkou povidlovou náplní jsou opravdovou podzimní delikatesou, která lahodí oku i chuti.     

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Na úžasné rohlíčky ze šlehačkového těsta budete potřebovat jen tři ingredience – mouku, tuk a smetanu. Připravené těsto poté stačí jen rozválet na tenký kulatý plát, rozkrájet na kruhové výseče, přidat náplň dle svého výběru a svinout do rohlíčků. Jen v pár krocích tak vykouzlíte sladké občerstvení, na které jen tak někdo hned nezapomene.  

Kynuté rohlíčky s tvarohovou náplní

Pokud holdujete tvarohovým moučníkům, jistě vás potěší recept na kynuté rohlíčky s tvarohovou náplní. Snadno si je připravíte, i když nemáte času nazbyt. Těsto se nenechává kynout, a tak tento recept v pracovním týdnu jako když najdete.

Autor: VDŠ