Dýňový kompot podle babiččina receptu

16. října 2020 • 00:00

Sladkokyselá kompotovaná dýně je něco, co vám možná připomene dětství nebo Vánoce. Letos dýňový kompot nekupujte, připravte si domácí podle rodinného receptu od editorky Karolíny.

Znáte dýňový kompot, nebo jste ho doma nikdy nejedli? Chutnat vám bude k řízku, pečenému kuřeti, grilovanému sýru a skvěle doplní i svátečního houbového kubu. Připravte si ho snadno ve třech krocích.

Co budete potřebovat

3 kg dýně
750 g cukru
1,5 l vody
3 lžičky kyseliny citronové
3–4 lžičky ananasového aroma

Jak udělat dýňový kompot ve třech krocích

1. Dýni omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dejte do velkého hrnce, přidejte cukr, vodu, kyselinu citronovou a ananasové aroma. Promíchejte a nechte 2 hodiny odpočinout.

2. Poté dejte hrnec na plotýnku, zakryjte pokličkou a na mírném plameni vše duste, dokud nebude dýně měkká.

3. Kompotem naplňte vymyté sklenice a sterilujte 20 minut na 85 °C.

TIP: Do kompotu můžete přidat skořici nebo hřebíček, bude pak mít skutečnou chuť Vánoc!

Říjnové číslo časopisu F.O.O.D. je plné dýní. Koupit si ho můžete elektronicky nebo v tištěné podobě do schránky přímo ZDE >>>

Už máte říjnové číslo časopisu F.O.O.D.? Už máte říjnové číslo časopisu F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: KF