Cukroví do 100 Kč: I za pár korun se dají upéct kouzelné Vánoce

14. prosince 2021 • 00:00

Náklady na vánoční cukroví jsou rok od roku vyšší. Ti, kteří chtějí za málo peněz hodně muziky, budou překvapeni, jak dobře může chutnat cukroví za pár korun. Vyzkoušejte úžasné vánoční cukroví jako sněhové pusinky, tradiční podvodnice nebo nepečené báječné a snadné rafaelo kuličky. 

Mezi levnými tipy na báječné cukroví najdete i nepečené verze. Takové rafaelo kuličky vám ukážou, jak snadno vykouzlíte talíř plný dobrot, a ještě při tom ušetříte. Arašídovým cukrovím můžete pro změnu nahradit všemi známé a milované linecké.

Video se připravuje ...

Sněhové pusinky

Hledáte jednoduché cukroví, které s přehledem zvládne každý začátečník? Pak se pusťte do sněhových pusinek. Tajemství tkví ve šlehání bílků v tuhý sníh, který ve tvaru božských pusinek sušíte ve vyhřáté troubě.

Arašídové cukroví

Mezi další jednoduché druhy na způsob lineckého patří bezesporu arašídové cukroví. Levná verze slepovaného cukroví vás příjemně překvapí. Zdobit můžete cukrářským zdobením nebo půlenými arašídy. Spojení slaných arašídů si vychutnáte nejlépe s malinovou nebo rybízovou marmeládou.

Podvodnice

I přes jejich nesympatický název patří podvodnice mezi oblíbené vánoční cukroví. Toto nejlevnější cukroví dělávaly už naše babičky. Jsou křehké, jemné, nadýchané a obalované ve vanilkovém cukru. Nezapomeňte na to, že byste měli nechat podvodnice uležet, nenechávejte je proto na poslední chvíli.

Rafaelo kuličky

rafaelo kuličkách nechybí pořádná dávka kokosu. Velkou výhodou je, že kuličky zvládnete připravit i bez pečení. Zaberou nejen minimum času, ale také potěší každý mlsný jazýček. Rafaelo doporučujeme připravit až nakonec, aby kuličky byly dostatečně vláčné a měkké.

Kokosky

Kokosky jsou přesně tím cukrovím, které oživí vaše vzpomínky na dětství. Věřte nebo ne, ale tuto dobrotu zvládnete připravit z pouhých třech surovin. K radosti postačí vejce, moučkový cukr a strouhaný kokos.

Autor: DF