České, italské nebo americké. Procestujte svět s cukrovím!

České, italské nebo americké. Procestujte svět s cukrovím!
Autor: Tesco Stores ČR a.s.
3. listopadu 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

K tomuhle cestování nepotřebujete pas. Pojměte letošní Vánoce trochu jinak a podívejte se díky cukroví do světa! Na cukroví ze které země si letos zachumlaní u pohádek pod dekou budete pochutnávat vy?

Americké cukroví vás přenese za oceán

Stačí jedno sousto a budete se cítit jako v Americe. Rozhodně v ní ale nemusíte skončit! Udělejte si tolik světových zastávek, kolik jen vaše vánoční tabule unese. Chutné cukroví najdete napříč kontinenty:

  • USA: Když se řekne USA, asi si všichni vybavíme cookies. Společně s vánočními perníčky patří cookies k nejoblíbenějším vánočním pochoutkám.
  • Francie: Pokud věříte svým cukrářským dovednostem, zkuste francouzské makronky. Tyto „mandlové laskonky“, které můžete naplnit širokou škálou chutných náplní, se poslední dobou těší velké oblibě nejen ve Francii (a už dávno ne pouze o Vánocích).
  • Švédsko: Lussekatter neboli Luciiny kočičky jsou tradičním švédským cukrovím, které se jí převážně v době adventu (o svátku svaté Lucie). Mezi jejich hlavní suroviny patří tvaroh s rozinkami.
  • Brazílie: V Brazílii jsou velmi populární čokoládové kuličky Brigadeiros, obalené v čokoládovém zdobení. Ideální adept pro dezert po dobrém jídle.
  • Jižní Amerika: Symbolem Vánoc v Jižní Americe a Karibiku jsou kokosky!

Italské cukroví? Sì!

Italové jsou známí milovníci jídla. Pokud chcete příbuzné omámit lahodnou chutí, neváhejte se inspirovat recepty na italské cukroví. Vedle svátečního chleba Panettone nebo italského dezertu Pandoro vyzkoušejte například:

Cantuccini – mandlové sušenky, které se namáčí do kávy, čaje, vánočního kakaa nebo dezertního vína, které se do sušenek také přidává (můžete ale místo něj použít Amaretto). Vedle mandlí si sušenky vylepšete také rozinkami, kandovanými višněmi nebo brusinkami.

Torchetti – cukroví, které vypadá jako sladké „preclíky“. Stačí vám na něj kostka droždí, 3 lžíce a sůl, které rozpustíte v 250 ml teplé vody a pak smícháte s půl kilem mouky, zpracujete těsto a necháte odležet alespoň 1-2 hodiny. Z odstátého těsta vyválejte tyčinky ve tvaru preclíku, posypte cukrem a pečte 15-20 minut na 200 stupňů. Dobrou chuť!

Pignoli – marcipánové sušenky s piniovými oříšky, na kterých si pochutnají i vegani. Recept je ale poměrně snadný, takže tyto sušenky můžete péct i na poslední chvíli.

A samozřejmě nesmí chybět tradiční české a slovenské cukroví

Co by byly Vánoce bez našeho tradičního cukroví! Nezapomeňte ani letos na své oblíbené:

  • Vanilkové rohlíčky
  • Perníčky
  • Vosí hnízda
  • Zázvorky
  • Linecké cukroví
  • Slepované ořechové rohlíčky
  • Pracny
  • Mandlové pečivo

Velmi oblíbené je u nás také išelské cukroví (nebo išelské dortíčky), které se k nám dostaly v dobách Rakouska-Uherska z lázní Bad Ischl. Išelské cukroví si z Vídně prý nechával dovážet sám císař František Josef I.

S Tesco online nákupy vám všechny suroviny samy dojdou až ke dveřím

Netlačte se v obchodech a užijte si vánoční atmosféru v klidu a teple domova. S pomocí Tesco Online Nákupy zaplníte prázdnou ledničku za pár kliků. Cestování si tak můžete užít pouze od stolu se svým světovým cukrovím, cestu z obchodu za vás objednané suroviny zvládnou samy!