Nejkrásnější dorty ve tvaru jednorožce: 40 narozeninových dortů, které budou holčičky milovat!

10. listopadu 2020 • 00:00

Magičtí jednorožci jsou už několik let jedním z nejoblíbenějších motivů na dětské dorty. Podívejte se na galerii těch nejroztomilejších jednorožčích výtvorů. Od dortů přes cupcaky až po sušenky. Všichni tito jednorožci mají jedno společné, jsou sladcí a barevní.

Jednorožčí dort můžete pro své ratolesti upéct i vy. Stačí si vybrat motiv a můžete se pustit do pečení. Nechte se inspirovat naší galerií plnou roztomilých jednorožců. 

Jak udělat korpus na dort a jak na fondán

Jednoduchý dortový korpus jen ze tří surovin zvládnete hravě. Navíc určitě oceníte, jak je tenhle bleskový piškotový zázrak úžasně nadýchaný a vláčný. Doma si snadno vyrobíte i domácí fondán nebo marcipán, které budete potřebovat na potažení celého dortu a vymodelování postaviček. Pokud si na to netroufáte nebo třeba jen chcete ušetřit čas a vynaloženou energii, poohlédněte se včas po nějaké prodejně potřeb pro cukráře, ať už kamenné nebo na webu. V jejich nabídce seženete obrovskou škálu potahových hmot, vykrajovátek, formiček, potravinářských barviv a fixek, obrázků z jedlého papíru, už hotových postaviček a dalších motivů i spoustu dalších cukrářských doplňků.

Jak udělat dobrý dortový krém

Čemu se ale nevyhnete, to je příprava krému. Pod potah z fondánu je nejlepší tradiční máslový krém, který je jednoduchý a rychlý na přípravu a navíc chuťově neutrální, takže ho podle potřeby můžete dochutit třeba čokoládou, oříšky, kávou, oblíbeným likérem, ovocným rozvarem a podobně. Namazaný dort před potahováním dejte na dvě hodiny vychladit do lednice, bude se vám s ním pak mnohem lépe pracovat.

Pokud se vám krém z másla zdá moc hutný a mastný, odlehčete ho sněhem z ušlehaných bílků, případně ho nastavte zchladlým uvařeným pudinkem nebo kaší uvařenou z mléka a trochy mouky či škrobové moučky, které pomalu po trochách zašleháte do pěny vyšlehaného másla s cukrem. Pozor si ale dejte na lehké krémy připravené z tvarohu, mascarpone, jogurtu nebo zakysané smetany. Obsahují totiž vodu, která se v přímém kontaktu s potahovací hmotou ani marcipánem nesnese a začne je pozvolna rozpouštět.

Podívejte se, jak udělat ty nejlepší cupcakes podle královny mini dortíků. ZDE >>>

Autor: DF