Buchty na plech zvládnete snadno a rychle: Strouhaný koláč s tvarohem a jednoduché řezy s ořechy i borůvkami

1. října 2020 • 00:00

Receptů na buchty na plech nebo koláče je neskutečně mnoho. Tento způsob pečení patří jednoznačně mezi nejoblíbenější, a to hned z několika důvodů. Je jednoduchý, rychlý a hravě ho zvládne i začátečník. Takže pokud nemáte moc času nebo se vám prostě nechce do ničeho složitého, ale potřebujete pohostit návštěvu, připravte těsto, nalijte ho na plech, ozdobte a šup s tím do trouby! Výsledek bude bombastický!

Kdo by neměl rád rychlé a jednoduché pečení, zvláště když výsledek vypadá a chutná skvěle. Není nutné péct na plechu jen vánoční cukroví. Snad každá rodina má svoji oblíbenou buchtu či koláč, které se připraví právě tímto jednoduchým způsobem. Snadno se krájí na stejné díly a nemusíte se bát nedostatku porcí či hory špinavého nádobí. Potřebujete tedy napéct snídani pro celou rodinu a nechcete strávit v kuchyni celý den? Máte chuť na něco sladkého, ale nemáte čas nebo energii na složité pečení? Vyberte si tu vaši oblíbenou! 

Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Tuto buchtu je ideální připravit 2–3 dny dopředu, krásně se uleží a je pak vláčnější Tuto buchtu je ideální připravit 2–3 dny dopředu, krásně se uleží a je pak vláčnější • Autor: F.O.O.D.

Ořechy jsou oblíbenou ingrediencí především pro pečení vánočního cukroví. Leč se vánoční čas kvapem blíží, výjimečný ořechový moučník si můžete připravit i třeba na podzim. Hodí se ke každé slavnostní příležitosti nebo jen k odpolednímu čaji. Řeč je o ořechových řezech se žloutkovou polevou. Tuto buchtu je ideální připravit 2–3 dny dopředu, krásně se uleží a je pak vláčnější. Pokud se nespokojíte se základní variantou polevy, můžete přidat trochu citronové šťávy. Vznikne pak sladké pokušení se svěží chutí, kterému nikdo neodolá!

Strouhaný kakaový koláč
Možná si ho pamatujete z dětství, kdy vám k němu babička dávala kakao, což jeho chuť ještě zvýrazní Možná si ho pamatujete z dětství, kdy vám k němu babička dávala kakao, což jeho chuť ještě zvýrazní • Autor: F.O.O.D.

Jste milovníky kakaa? Připravte si klasický a všemi oblíbený strouhaný kakaový koláč. Možná si ho pamatujete z dětství, kdy vám k němu babička dávala kakao, což jeho chuť ještě zvýrazní. Je velmi jednoduchý na přípravu a díky tvarohu krásně vláčný, zkrátka ideální moučník ke kávě pro vaši návštěvu. Můžete ho zkombinovat s ovocem nebo se šlehačkou nebo ozdobit džemem a moučkovým cukrem. Záleží jen na vás, jak moc máte času a jak moc si s ním pohrajete.

Borůvkové řezy s mandlemi
Vraťte se do dětství a zavzpomínejte na fialové úsměvy, které byly typické pro letní výpravy na borůvky. Vždy platilo pravidlo: Jedna borůvka do hrnku, druhá do pusy, pamatujete? Vraťte se do dětství a zavzpomínejte na fialové úsměvy, které byly typické pro letní výpravy na borůvky. Vždy platilo pravidlo: Jedna borůvka do hrnku, druhá do pusy, pamatujete? • Autor: F.O.O.D.

Vraťte se do dětství a zavzpomínejte na fialové úsměvy, které byly typické pro letní výpravy na borůvky. Vždy platilo pravidlo: Jedna borůvka do hrnku, druhá do pusy, pamatujete? Lákavá chuť, nádherná barva... borůvky miluje prostě každý. Děláme z nich ovocné knedlíky, džemy, výborné jsou ve zmrzlinovém poháru. Co ale vytvořit z nich neodolatelný zákusek k odpolednímu čaji? Vyzkoušejte borůvkové řezy s křupavými mandlemi ze špaldové mouky.

TIP NA VIDEO: Připravte si borůvkovou bábovku a smlsněte si na ní spolu s návštěvou.

Recepty pro vás připravil časopis F.O.O.D. Koupit si ho můžete do schránky i elektronicky přímo ZDE >>>

Už máte říjnové číslo časopisu F.O.O.D.? Už máte říjnové číslo časopisu F.O.O.D.? • Autor: F.O.O.D.

Autor: Redakce, F.O.O.D.