Rychlé a dokonalé: 5 tipů na dezerty ve skle

15. února 2018 • 00:00

Čeká vás návštěva a vy máte doslova jen pár minut na přípravu nějakého pohoštění? Dezerty ve skleničce jsou hotové raz dva, jsou jednoduchost sama, a přitom úžasně vypadají. Zkuste těchto 5 receptů, které budou nejenom zaručeně krásně vypadat, ale také báječně chutnat!

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády je doslova hříchem ve skleničce. Vypadá tak dokonale, že ji můžete směle nabídnout i vybíravým labužnickým estétům. Abyste docílili barevných přechodů, použijte jak mléčnou, tak i hořkou čokoládu.

Umíte koupit kvalitní čokoládu? Musí mít 60 až 80 % kakaa

 

Pěna s polevou z hořké čokolády vypadá tak dokonale, že ji můžete směle nabídnout i vybíravým labužnickým estétům Pěna s polevou z hořké čokolády vypadá tak dokonale, že ji můžete směle nabídnout i vybíravým labužnickým estétům • Autor: F.O.O.D.

Limetkový krém

Limetka se skvěle hodí do lehkých dezertů. Je totiž mnohem méně kyselá než citron a má výraznější citrusové aroma. V limetkovém krému najdete i limetkový džus – pokud nechcete používat kupovaný, vymačkejte šťávu ze 6 zralých limetek.

Limetkový krém je ideální lehký dezert Limetkový krém je ideální lehký dezert • Autor: F.O.O.D.

Suflé s piniovými oříšky

Co může být lepší sladkou tečkou než suflé plné čokolády rozpouštějící se na jazyku? Tento skvělý dezert nikdy nezklame, při jeho přípravě ale nezapomeňte na citlivé zacházení při míchání bílků. Jedině tak suflé s piniovými oříšky dobře vyběhne.

Suflé potřebuje opatrné zacházení, aby dobře vyběhlo Suflé potřebuje opatrné zacházení, aby dobře vyběhlo • Autor: F.O.O.D.

Puding s chia semínky a pomerančem

Chia puding je báječná zdravá snídaně, ale bez pochyby ho můžete podávat i jako dezert. Získal si oblibu především díky tomu, jak rychle je hotový, pokud mu ale dáte čas a necháte ho odležet v lednici, chutná ještě lépe. Puding s chia semínky podávejte s pomerančem, ale ovocné fantazii se meze nekladou. Puding bude skvělý i s borůvkami nebo jablky.

Chia semínka: Jaké mají účinky na zdraví?

Chia puding je známý jako snídaně, ale lze ho podávat i jako dezert Chia puding je známý jako snídaně, ale lze ho podávat i jako dezert • Autor: F.O.O.D.

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone se spoustou ovoce je takové malé, ale přitom hrozně snadné mistrovské dílo, které potěší už jen na oko. Nejlépe chutná dobře vychlazené a ozdobené čerstvým ovocem. Použijte čerstvé jahody nebo maliny. 

Tipy na další nepečené dezerty najdete zde. 

Mascarpone se spoustou ovoce zalitého v želé je lahodná sladká tečka Mascarpone se spoustou ovoce zalitého v želé je lahodná sladká tečka • Autor: F.O.O.D.



Autor: Tereza Langmajerová