Blumy už zrají! Upečte si s nimi výborný koláč na 3 způsoby

18. srpna 2023 • 10:00

Nečekejte na švestky! Užijte si sladké léto bohaté na úrodu šťavnatých blum, rynglí nebo mirabelek a upečte si výborné koláče. K snídani, na svačinu, pro rodinu i na oslavu vám jistě přijdou vhod naše snadné recepty, se kterými dozajista uspějete!

Červenofialové, modré, růžové i zlatožluté plody, které právě zdobí naše zahrady a sady, jsou výborné zejména začerstva, ale skvěle se hodí také k přípravě lahodných marmelád, džemů, kompotů nebo právě výtečných dezertů. Oblíbené blumy skvěle ladí s mnoha dalšími ingrediencemi a zejména v kombinaci s kakaem, čokoládou, ořechy, marcipánem nebo vanilkou jsou opravdovou cukrářskou delikatesou. Inspirujte se našimi třemi recepty na výtečné koláče, určitě si pochutnáte!

Blumy se hodí i do bublaniny>>>

Video se připravuje ...

Hrnkový koláč s drobenkou a blumami

Hrnkový koláč s drobenkou a blumami Hrnkový koláč s drobenkou a blumami • Autor: F.O.O.D.

Tento úžasný koláč připravíte snadno, rychle a dokonce i bez vážení. Vše odměříte na hrnečky, a to včetně výborné ořechové žmolenky. Na vláčném korpusu z podmáslí, vrstvě šťavnatého ovoce a sladké jemně křupavé drobence si dozajista pochutná celá rodina od prvního sousta.  

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami Čokoládový koláč s blumami • Autor: F.O.O.D.

Pro milovníky kakaové chuti jsme vybrali ovocný koláč s kousky čokolády, který sladké a šťavnaté plody léta krásně rozzáří. Dle své chuti jej můžete doplnit i troškou mandlového likéru a marcipánem provoněnou žmolenkou. S tímto moučníkem se zkrátka i naprostý začátečník stane hvězdou kuchyně.

Italský vláčný koláč s blumami

Italský vláčný koláč s blumami Italský vláčný koláč s blumami • Autor: iStock

Koláč inspirovaný kulinářským umem jižanské země je provoněný svěžím citronem a kyprý díky našlehanému bílkovému sněhu. Obdobu naší oblíbené bublaniny si můžete dopřát jako sladkou snídani, ale pohostit jí i nečekanou návštěvu. Prostě dezert, který nemá chybu.  

Blumy, ryngle, slívy, mirabelky

Za vyzkoušení rozhodně stojí také mirabelkové muffiny, knedlíky s blumami z bramborového těstajogurtový koláč s rynglemi a kokosovou drobenkou, čokoládovo-mandlový dort s blumami nebo lahodný tvarohový pohár se slívami, které můžete nahradit také příbuznými blumami, rynglemi či švestkami.   

Video se připravuje ...

Autor: red, VDŠ