Banánové moučníky: Jaký je váš nejoblíbenější?

Video se připravuje ...
22. května 2021 • 00:00

Dezerty s ovocem se těší velké oblibě, jsou šťavnaté, vláčné a plné svěží chuti. To naše ovocné zdraví je však teprve v rozkvětu, a než si na něm budeme moci pochutnat, rozhodli jsme se pro vás vybrat několik těch nejoblíbenějších moučníků provoněných banány. V nabídce obchodů nalezneme toto exotické ovoce po celý rok a jeho lahodné chuti jsme podlehli natolik, že se stalo součástí i mnoha tradičních moučníků.

Banánové dezerty jsou skvělé v pečené i nepečené podobě a chuť tohoto tropického ovoce skvěle ladí s mnoha druhy krémů, náplní i těst. Příprava takového sladkého pohoštění tedy není na přípravu nikterak složitá a na své si jistě přijdou velcí i malí gurmáni. A na čem že si budete moci u odpolední kávy či čaje pochutnat?

Banánová bábovka

Mezi nejoblíbenější banánové moučníky patří rychlá banánová bábovka. Tento hrníčkový recept je velmi snadný na přípravu a lahodnou chuť banánů zde doprovází omamná vůně vanilky a svěžích citronů. Pokud tedy také patří bábovky mezi vaše zamilované sladké občerstvení, vyzkoušejte tuto jemnou a vláčnou po banánech. Třeba si najde své místo i ve vašem receptáři.

Video se připravuje ...

Roláda s banánem a čokoládou

Piškotové těsto je v naší kuchyni základem opravdu mnoha dezertů, ale rolády patří asi mezi ty nejvíc oblíbené. Jsou lehké jako obláček a plné lahodného smetanového krému. Když se vám první sousto rozplyne na jazyku, máte pocit, že už nikdy nebudete chtít ochutnat jiný dezert. Taková je i banánovo-čokoládová roláda, jejíž lahodná náplň v sobě skrývá navíc celé banány, jejichž chuť skvěle ladí s kakaovým korpusem a čokoládovou polevou.

Banánové palačinky

Palačinky jsou dezertem, který zachutnal snad celému světu. A pokud si říkáte, že vás na nich už nemůže nic překvapit, vyzkoušejte tyto nadýchané banánové palačinky jen ze dvou ingrediencí. Nebudete se stačit divit, jak rychle zmizí z talířů. Každý den si můžete připravit trochu jiné a vyladit si je dle své chuti. Jednou je můžete doplnit špetkou skořice, podruhé si je vychutnat s kokosem, fantazii se meze nekladou, a tak se můžete nechat unést na vlně exotiky, jak hrdlo ráčí.

Nepečený banánovo-smetanový dort

V teplých dnech přijdou vhod nepečené dezerty, jejichž příprava nezabere příliš mnoho času a které nás vychlazené z lednice krásně osvěží. Takovým sladkým pohoštěním je banánovo-smetanový dort z dětských piškotů a kakaového krému ochuceného banány a oblíbenou tyčinkou s ikonickou kokosovo-rumovou příchutí.    

Banánových dezertů si však samozřejmě můžete vychutnat celou řadu a vyzkoušet také například banánový chlebíčekčokoládovo-banánové muffiny, banánovou bábovku s ořechy, banánové margot řezy, jahodovo-banánové muffiny, banánové jednohubky, domácí krtkův dort nebo banánové řezy s vanilkovým krémem.   

Autor: VDŠ