Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou

15. května 2021 • 00:00

Dezerty s tvarohem patří mezi ty nejoblíbenější ze všech. Milují je děti i dospělí, a tak není snad lepšího výběru, jak oslavit dnešní Mezinárodní den rodiny, než u společné sladké chvilky. Společnost vám mohou dělat lahodné míša řezy, cheesecake, tvarohová bábovka nebo třeba kynuté koláčky. Co říkáte? Provoní i váš domov „něco dobrého“ s tvarohem?

Mňam! To je asi první, co uslyšíme od našich nejmenších, když jim nabídneme tvarohové lívanečky nebo krtkův dort s tvarohem. Ale co nás na chuti tvarohu tolik okouzlilo, že jsme si ho tak oblíbili? Tvaroh dodává mnoha moučníkům úžasnou vláčnost, lehkost a jemnou smetanovou chuť. Je velmi sytý a obsahuje mnoho plnohodnotných bílkovin. K dostání je v tvrdé i měkké podobě v různých stupních tučnosti, a jelikož se hodí pro přípravu zatepla i zastudena, je jeho využití opravdu široké. Snadno z něj můžeme připravit jak mnoho náplní, tak lahodných krémů a těst.

Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější a nejosvědčenější recepty našich čtenářů, se kterými jistě nešlápnete vedle a na kterých si pochutná celá rodina. Tvaroh je oblíbený napříč všemi generacemi po celém světě, inspirace je tak opravdu široká – od tradičních staročeských receptů přes zahraniční dezerty, které dostály své popularitě i u nás, až po sladkosti moderní gastronomie.

Je libo trochu netradiční cheesecake z video receptu nebo osvědčenou klasiku od našich čtenářů? Nepřehlédněte recepty pod videem.

Připravte si ty nejlepší ze všech!   

Míša řezy

Jemné tvarohové lívance

Tvarohová bábovka

Jahodovo-malinový cheesecake

Svěží dort/řez s bezinkovým želé

Listové řezy s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Mangový cheesecake

Jogurtový koláč s tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Tvarohové knedlíky s jahodami

Moravské koláče

Domácí krtkův dort na plechu

Smetanový cappuccino dort/řez

"Míša" roláda

Meruňkový koláč s tvarohem

Video se připravuje ...

Autor: VDŠ